Επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις: Τι δείχνουν για την Όμικρον τα συμπτώματα των 3 Ελλήνων που νοσούν

Προβληματισμένη είναι η παγκόσμια ιατρική κοινότητα για τη μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού. Και αυτό διότι οι επιστήμονες ανησυχούν καθώς η νέα παραλλαγή του SARS-CoV-2 είναι ιδιαίτερα μεταδοτική.

Ωστόσο τείνει να επικρατήσει η άποψη ότι η Όμικρον δεν προξενεί πιο σοβαρή νόσηση, με βαρύτερα συμπτώματα από τις προηγούμενες εκδοχές του κορωνοϊού. Τα συμπτώματα όσων έχουν νοσήσει με την Όμικρον είναι σαφώς πιο ήπια από ό,τι με την παραλλαγή Δέλτα. Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι οι μέχρι στιγμής μελέτες βασίζονται σε ένα περιορισμένο δείγμα και γι’ αυτό οι ερευνητές παραμένουν πολύ επιφυλακτικοί προτού χαρακτηρίσουν την Όμικρον σαν «λιγότερο επικίνδυνη».

Η μετάλλαξη Ομικρον δεν είναι τροματικτά επικίνδυνη αλλά και δεν φαίνεται να φέρνει την ανθρωπότητα στο «σημείο μηδέν» της πανδημίας. Τα 3 κρούσματα στην Ελλάδα δεν εμπνέουν σοβαρή ανησυχία. Ο «ασθενής 0», ένας 40χρονος άνδρας παρακολουθείται κατ’ οίκον, στα Χανιά και δεν έχει καθόλου συμπτώματα. Στην Αθήνα έχουν εντοπιστεί δύο φορείς της Όμικρον. Πρόκειται για ένα ζευγάρι που επέστρεψε από τη Νότια Αφρική πριν την απαγόρευση πτήσεων της χώρας με το εξωτερικό, με ήπια συμπτωματολογία.

Από την πρώτη στιγμή του εντοπισμού τους, ο ΕΟΔΥ προχώρησε σε ιχνηλάτηση των επαφών τους και διευκρινίστηκε πως δεν σχετίζονται με τον 40χρονο Κρητικό. Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σε δηλώσεις του είχε διαβεβαιώσει ότι «γίνονται όσα πρέπει για τον εντοπισμό τυχόν κρουσμάτων σε πολίτες που ήρθαν στην Ελλάδα πριν από την λήψη των μέτρων».

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1