Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Δημοσίευμα – βόμβα του Bloomberg: Τι ζητά η Τουρκία για να επιτρέψει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

  Η Τουρκία απειλεί να μπλοκάρει τις υποψηφιότητες για ένταξη στο ΝΑΤΟ της Σουηδίας και της Φινλανδίας όχι γιατί θέλει να σταθεί στο πλευρό της Ρωσίας αλλά για να πετύχει σημαντικά γεωπολιτικά ανταλλάγματα εκμεταλλευόμενη την διαχρονική «αδυναμία» που παρουσιάζουν οι ΗΠΑ απέναντί της.

  Ο βασικός στόχος των Τούρκων είναι η αποδέσμευση οπλικών συστημάτων από Τουρκία και Γερμανία. Οι Τούρκοι μάλιστα απαιτούν την προμήθεια των μαχητικών F-35 όπως και ικανοποίησή του αιτήματός τους για τα νέα F-16 Viper.

  Το Bloomberg μίλησε σε τρεις ανώτερους Τούρκους αξιωματούχους για το τι επιδιώκει να πετύχει η κυβέρνησή τους.

  Οι αξιωματούχοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, λέγοντας ότι δεν ήταν εξουσιοδοτημένοι να μιλήσουν δημόσια για τις εσωτερικές κυβερνητικές διαβουλεύσεις και όλοι έδωσαν σε γενικές γραμμές παρόμοιες εκτιμήσεις.

  Aποκάλυψαν ότι η Τουρκία θέλει να ενταχθεί εκ νέου στο πρόγραμμα των προηγμένων αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35, από το οποίο αποκλείστηκε αφού αγόρασε συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία.

  Έχει επίσης ένα εκκρεμές αίτημα προς τις ΗΠΑ να αγοράσουν δεκάδες πολεμικά αεροσκάφη F-16 και κιτ αναβάθμισης για τον υπάρχοντα στόλο της, συνολικά 80 αεροσκαφών.

  Επιπλέον, η Τουρκία θέλει οι ΗΠΑ να άρουν τις κυρώσεις για την κατοχή των πυραύλων S-400.

  Απλά βρήκε την ευκαιρία με κάτι που «πονάει» πραγματικά τις ΗΠΑ, που είναι η ένταξη της Φινλανδίας κυρίως και της Σουηδίας κατά δεύτερο λόγο, στο ΝΑΤΟ.

  Οι Αμερικανοί θέλουν την Φινλανδία με κάθε τρόπο και μέσον στο ΝΑΤΟ λόγω της κοινής συνοριογραμμής με την Ρωσία μήκους 1.300 χλμ.

  Μία τέτοια συνοριογραμμή θα αποτελέσει βασική απειλή για την Ρωσία, ενώ εύκολα το ΝΑΤΟ θα μπορεί να εισάγει στην χώρα, από δολιοφθορείς μέχρι πράκτορες και υποκινητές εξεγέρσεων.

  Κάτι τέτοιο επιδίωξε η Δύση και με την εξέγερση στο Καζακστάν προ μερικών μηνών.

  Αν το Καζακστάν ετίθετο υπό δυτικό έλεγχο θα το χρησιμοποιούσαν για να αποσταθεροποιήσουν την Ρωσικής Ομοσπονδία.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗpronews.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ