Δημοσίευμα «βόμβα»: Διέρρευσαν πρακτικά της Επιτροπής λοιμωξιολόγων – Οι πιέσεις από το Μαξίμου και οι διαφωνίες Τσιόδρα (pic)

Δημοσίευμα «βόμβα» από την η εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», η οποία αναφέρει, ότι κατέχει μέρος από τα πρακτικά της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Η εφημερίδα τονίζει πως σύμφωνα με τα πρακτικά, οι αποφάσεις και τα μέτρα δεν έχουν ληφθεί από τους ειδικούς, αλλά με βάση «γραμμές» που έδωσε το Μέγαρο Μαξίμου και συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Πιο αναλυτικά, επισημαίνει ότι κρατούνται κανονικά τα πρακτικά με «γραμματεία, με προεδρεύοντα, με σφραγίδες και υπογραφές».

Επίσης, διευκρινίζει πως «με μια απλή ανάγνωση των πρακτικών της επιτροπής, οι επιστήμονες αποφασίζουν επί προειλημμένων αποφάσεων της κυβέρνησης. Οι υπουργοί που συμμετέχουν στις συνεδριάσεις, όχι μόνο κατευθύνουν τα μέλη της επιτροπής ως προς τις τελικές αποφάσεις αλλά μοιάζει να τους τις επιβάλλουν. Είναι χαρακτηριστική η ενημέρωση υφυπουργού προς τους επιστήμονες για διάταξη η οποία έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή προτού κάνουν οποιαδήποτε εισήγηση».

Μάλιστα, το ρεπορτάζ της εφημερίδας σημειώνει ότι «μια ακόμη διαπίστωση από την μελέτη των πρακτικών είναι ότι προκύπτουν διαφωνίες ορισμένων επιστημόνων για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση και η καταγεγραμμένη απόδειξη ότι υπάρχει απόσταση πλέον του Σωτήρη Τσιόδρα από πολλές επιλογές που έχει κάνει το Μέγαρο Μαξίμου».

Πιέσεις από συνεργάτες του πρωθυπουργού

Στα πρακτικά της 180ης συνεδρίασης, ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ (και πρώην διευθυντής του ΣΕΒ) Ακης Σκέρτσος, φέρεται σύμφωνα με το δημοσίευμα, να ενημερώνει τους επιστήμονες για τον σχεδιασμό των self test, που είχε ήδη πραγματοποιήσει η κυβέρνηση και για τη διάταξη που θα πήγαινε στη Βουλή.

«Αναφορικά με τον μαζικό αντιγονικό έλεγχο και τα ατομικά τεστ ο κ. Σκέρτσος ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής για την επικείμενη διάταξη στη Βουλή η οποία θα έχει ως υποχρεωτικό τον ατομικό αντιγονικό έλεγχο self testing καθώς αυτό κρίνεται επιβεβλημένο προκειμένου να επαναλειτουργήσουν οι τομεις της οικονομία καθώς και η εκπαίδευση», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα

Διαφωνίες Τσιόδρα

Η εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» αναφέρει μεταξύ άλλων, πως ο επικεφαλής της Επιτροπής, Σωτήρης Τσιόδρας, έχει εκφράσει έντονα την διαφωνία του, σε ορισμένα ζητήματα.

«Από τα πρακτικά που έχει στη διάθεση της η “Κυριακάτικη Δημοκρατία” γίνεται κατανοητό και το χάσμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και της κυβέρνησης. Ο κ. Τσιόδρας καταγράφεται να διαφωνεί σχεδόν με όλα όσα εισηγείται και προκρίνει το κυβερνητικό επιτελείο. Και εδώ μάλλον κρίνεται αναγκαίο να δοθούν στη δημοσιότητα ή έστω στα κόμματα του Κοινοβουλίου τα πρακτικά συγκεκριμένων συνεδριάσεων που αφορούν μέτρα τα οποία αποδείχθηκαν καταστροφικά», επισημαίνει το δημοσίευμα, με βάση τα πρακτικά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...