Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Δεκαετής φυλάκιση σε κοσμηματοπώλη και μεσίτη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

  Η μέγιστη ποινή που προβλέπεται από τον ποινικό κώδικα αποφασίστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης καταδικάστηκαν σε 10ετη κάθειρξη.

  Λίγο νωρίτερα το δικαστήριο έκρινε ένοχους κατά πλειοψηφία (με 5 προς 2) τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία, με δύο ενόρκους, που ζήτησαν καταδίκη για βαριά σκοπούμενη βλάβη, να μειοψηφούν. Έτσι, εντέλει απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

  Την ίδια ώρα η έδρα συμφώνησε με την εισαγγελική πρόταση και αθώωσε τους τέσσερις αστυνομικούς για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3) καθώς η πρόεδρος και δύο ένορκοι είχαν την άποψη πως θα πρέπει να καταδικαστούν για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

  Ένταση επικράτησε στην αίθουσα μετά το άκουσμα της αθώωσης των τεσσάρων αστυνομικών.

  «Ντροπή! Αίσχος!» φώναξε το κοινό μετά το άκουσμα της απόφασης, με τους αστυνομικούς που αθωώθηκαν να προκαλούν με τη στάση τους. Μάλιστα οι δυνάμεις τις αστυνομίας έσπρωξαν στο διάδρομο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, τη δικηγόρο της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρούσου, αλλά και την Μάγδα Φύσσα.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ