Για ποιους κλάδους εξετάζεται χαλάρωση μέτρων μετά τις 23 Ιανουαρίου

Σημαντική είναι η ερχόμενη εβδομάδα, καθώς η κυβέρνηση και οι ειδικοί θα επαναξιολογήσουν την πορεία της πανδημίας στη χώρα και θα αποφασίσουν ποια περιοριστικά μέτρα θα συνεχιστούν και μετά τις 23 Ιανουαρίου και ποια θα παύσουν.

Όλα δείχνουν πως υπάρχει αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων, παρ΄ότι το ΕΣΥ παραμένει σε πίεση, ωστόσο όπως έχουν ξεκαθαρίσει από την κυβέρνηση δεν θέλουν τα μέτρα να παραταθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όπως ανέφερε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 η εικόνα που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι υπάρχει μια σταθερή μείωση των κρουσμάτων παρά το γεγονός ότι περιμέναμε την κορύφωση λίγο αργότερα, αλλά αυτό δεν μας επιτρέπει να εφησυχάζουμε καθώς τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, ενώ η αναλογία των κρουσμάτων με την παραλλαγή Όμικρον είναι 9 προς 1 σε σχέση με την παραλλαγή Δέλτα, η εικόνα στις νοσηλείες είναι διαφορετική και είναι μοιρασμένες.

Άρση περιορισμών σε εστίαση και γήπεδα;

Σε κάθε περίπτωση η «πυξίδα» του Μεγάρου Μαξίμου, φαίνεται να είναι προσανατολισμένη στη διατήρηση του πλαισίου των υφιστάμενων περιορισμών και στην επαναξιολόγησή τους εν ευθέτω χρόνω.

«Αυτή είναι η βασική ροπή», όπως εξηγούσε κυβερνητικός παράγοντας, προβάλλοντας ταυτόχρονα τους λόγους που μεταθέτουν για αργότερα την εφαρμογή των σημειακών προσαρμογών.

Για το «φρένο» στο μίνι-λίφτινγκ των περιορισμών που αφορούσε, υπάρχουν σκέψεις για την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση, αλλά δίχως την άρση της απαγόρευσης για όρθιους θαμώνες, καθώς επίσης και άρση για το πλαφόν των θεατών στα αθλητικά γήπεδα.

Ακόμη, εξετάζεται να παραταθεί το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της εστίασης και μετά τα μεσάνυχτα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα