Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε την απόσυρση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους – Επιφυλακτικοί οι επιστήμονες

  Η κακή πορεία της τουριστικής περιόδου, αλλά και η φανερή πτώση του επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα εξ αιτίας και των υψηλών θερμοκρασιών οδήγησαν την κυβέρνηση στο να αποφασίσει την κατάργηση της μάσκας καταρχήν σε εξωτερικούς χώρους.

  Η υποχρεωτική χρήση της μάσκας πιθανόν να λειτουργούσε ανασταλτικά για την είσοδο των τουριστών στην χώρα και είχε φέρει μεγάλο προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς αρκετοί τουρίστες εμφανίζονταν αρνητικοί στο να φοράνε μάσκα, ενώ έξω έχει καύσωνα.

  Τώρα που το ιικό φορτίο έπεσε και συνεχίζεται ο εμβολιασμός των πολιτών, η κυβέρνηση αποφάσισε να αποσύρει τις μάσκες.

  Το μέτρο αυτό θα ισχύσει τόσο για τους πλήρως εμβολιασμένους, όσο και για τους ανεμβολίαστους πολίτες.

  Πάντως εκτός από την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, στην απόφαση για την άρση του μέτρου , μέτρησε και το γεγονός ότι είναι δύσκολο να ελεγχθεί ποιος πολίτης έχει κάνει το εμβόλιο και ποιος όχι .

  Φυσικά σε όλη αυτή την διαδικασία καθοριστικό ρόλο παίζει και ο ζεστός καιρός που όπως είναι γνωστό αποδυναμώνει τη μεταδοτικότητα του ιού.

  «Όλοι ελπίζουμε πως βρισκόμαστε κοντά σε αυτό (απαλλαγή μάσκας) δεδομένης και της επιδημιολογικής εικόνας» δήλωσε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, παραπέμποντας στους ειδικούς, οι οποίοι συνεδριάζουν σήμερα.

  Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιστήμονες εξετάζουν την άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας ακόμη και από αυτό το Σάββατο, 26 Ιουνίου, ή το αργότερο τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου.

  Πάντως, αρκετοί επιστήμονες εμφανίζονται επιφυλακτικοί καθώς σε κεντρικά σημεία στα μεγάλα αστικά κέντρα – σε πλατείες, γήπεδα και σε δημόσιες εκδηλώσεις- αλλά και στα νησιά παρατηρείτε συνωστισμός πολιτών. Πάντως όσοι ταξιδεύουν με πλοία και αεροπλάνα θα είναι αναγκασμένοι να τις φορούν, καθώς ισχύει το πρωτόκολλο και εφαρμοζόταν και πέρυσι.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ