Αυτά είναι τα προνόμια που δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε όσους εμβολιάζονται

Από τα τέλη Δεκεμβρίου όλος ο πλανήτης κινείται στον ρυθμό των εμβολίων κατά του κορωνοϊού. Οι κυβερνήσεις επιθυμούν να χτιστεί το επιθυμητό τείχος ανοσίας με τον εμβολιασμό των πολιτών, προκειμένου να ξεκινήσει η επιστροφή στην όποια κανονικότητα.

Ήδη αρκετές χώρες έχουν καταφέρει να εμβολιάσουν το επιθυμητό ποσοστό των πολιτών που απαιτείται για την επίτευξη της ανοσίας. Στην Ελλάδα ο εμβολιασμός των μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων δεν απέδωσε τα απαιτούμενα αποτελέσματα όπως σημείωσε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό του μήνυμα.

Ωστόσο το κλίμα άρχισε να αντιστρέφεται στις νεότερες ηλικιακές ομάδες.

Με το άνοιγμα της πλατφόρμας 30-39 και 40-49 ετών, τα ραντεβού που κλείστηκαν δημιούργησαν αχτίδα αισιοδοξίας στην κυβέρνηση ότι θα χτιστεί το περίφημο τείχος ανοσίας. Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να δώσει κάποια «προνόμια» σε όσους εμβολιαστούν προκειμένου να δώσουν κίνητρο στον κόσμο να εμβολιαστεί.

Όπως αναφέρει η στήλη του «Βηματοδότη», η κυβέρνηση προσανατολίζεται να δώσει κίνητρα σε δύο φάσεις. Η πρώτη είναι να μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς μάσκα και στους εσωτερικούς και στους εξωτερικούς χώρους και δεύτερη να μπορούν να ταξιδεύουν.

Όπως αναφέρει η στήλη, στο ερώτημα πώς θα εντοπίζονται αυτοί που έχουν εμβολιασθεί και έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, την απάντηση δίνει ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού: «Με το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επιδεικνύουν».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δίνει η κυβέρνηση, μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες είχαν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Μάλιστα την ίδια μέσα έσπασε και το ρεκόρ εμβολιασμών σε μία ημέρα με πάνω από 100.000 πολίτες να λαμβάνουν τη δόση του εμβολίου.

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...