Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Ακρίβεια: 1 στους 2 Ελληνες «κόβει» τα ψώνια

  Ανεξέλεγκτη καλπάζει η ακρίβεια με αποτέλεσμα να υπάρχει επιδείνωση του καταναλωτικού κλίματος και χαμηλές προσδοκίες για το επόμενο εξάμηνο του 2022 σύμφωνα με έρευνα των καταναλωτικών τάσεων του Συνδέσμου Ελληνικών Λιανεμπορικών Επιχειρήσεων (ΣΕΛΠΕ).

  Οι συνεχείς ανατιμήσεις οδηγούν σε οικονομική ασφυξία τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, προκαλώντας περικοπές αγορών με σκοπό τα νοικοκυριά να καλύψουν λογαριασμούς πάγιων υποχρεώσεων.

  Η αρνητική επίδραση του κόστους ενέργειας στην αγορά προϊόντων και υπηρεσιών έχει οδηγήσει τον ένα στους δυο έλληνες καταναλωτές στο να έχει μειώσει τις δαπάνες του για αγορά προϊόντων και αυτό προβλέπουν και για το επόμενο διάστημα, ενώ, όπως λένε, και τους επόμενους μήνες αναμένουν αυξημένες υποχρεώσεις.

  Μάλιστα οι πληρωμές λογαριασμών για πάγια έξοδα φαίνεται αποτελούν πλέον τη μεγαλύτερη δαπάνη ως ποσοστό του μηνιαίου εισοδήματος των νοικοκυριών οδηγώντας σε ψαλίδι τις υπόλοιπες δαπάνες.

  Σύμφωνα με τη μελέτη, το 45% των καταναλωτών εκτιμά ότι το δεύτερο εξάμηνο 2022 οι δαπάνες για λογαριασμούς κοινής ωφέλειας θα είναι αυξημένες. Αντίθετα, το 53% εκτιμά ότι οι δαπάνες για αγορές προϊόντων το δεύτερο εξάμηνο 2022 θα είναι μειωμένες, και μόλις για το 17% των καταναλωτών ότι θα είναι αυξημένες.

  Το ίδιο ισχύει και για τις υπηρεσίες (εισιτήρια, εστίαση), για τις οποίες επίσης εκτιμάται μείωση στις δαπάνες από το 36% των καταναλωτών, ενώ αύξηση μόλις για το 19%.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗnewsbreak.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ