Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Έρχεται νέα χαλάρωση των μέτρων – Τι θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες

  Νέα βήματα χαλάρωσης των μέτρων αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα από την κυβέρνηση. Η ημερομηνία – ορόσημο είναι η 15η Μαΐου αφού ξεκινά η τουριστική περίοδος και η χώρας μπαίνει επισήμως σε φάση επανεκκίνησης.

  Με το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει σε υψηλά νούμερα, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να άρει σημαντικό κομμάτι των περιοριστικών μέτρωνέχει αποφασίσει να αποδεσμεύσει τη χώρα από τα περιοριστικά μέτρα, με την ελπίδα ότι θα έλθει η οικονομική ανάκαμψη μέσω του τουρισμού.

  Τι αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες

  Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η κατάργηση των sms για τις μετακινήσεις και το εμπόριο, κάτι που τυπικά θα επιβεβαιώσουν οι ειδικοί επιστήμονες της επιτροπής. Από τις 15 Μαΐου πάντως αναμένεται να υπάρξει και η απελευθέρωση του λιανεμπορίου με την κατάργηση του click away και click inside.

  Οι εκπρόσωποι του κλάδου έχουν διαμηνύσει εδώ και καιρό στην κυβέρνηση ότι το συγκεκριμένο σύστημα των ραντεβού δεν λειτουργεί γι αυτό και η κίνηση είναι περιορισμένη. Άλλωστε τις σχετικές αποφάσεις έχουν γνωστοποιήσει εδώ και καιρό κυβερνητικά χείλη.

  Οι επιστήμονες αναμένεται να καθορίσουν αυτήν την εβδομάδα και το διευρυμένο ωράριο κυκλοφορίας. Από τις 23:00 που είναι σήμερα αναμένεται να μετακινηθεί κατά μία ώρα και η απαγόρευση να ξεκινά στις 12:00 τα μεσάνυκτα.

  Στη συνέχεια και περίπου δύο εβδομάδες μετά, είναι πιθανό το ωράριο να διευρυνθεί περαιτέρω, με βάση ότι θα έχει ξεκινήσει και ο τουρισμός.

  Οι ειδικοί επιστήμονες αναμένεται πάντως να αποφασίσουν και για τους γάμους τις επόμενες ημέρες και αν τα νέα ζευγάρια θα μπορούν από ποια ημερομηνία και με ποια πρωτόκολλα να κάνουν δεξιώσεις.

  Εντός του μηνός αναμένεται να επανέλθουν οι δεξιώσεις με catering, σύμφωνα με και με τις τοποθετήσεις του υπουργού Ανάπτυξης.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ