Ρεκόρ πληθωρισμού στην Ελλάδα – Η ακρίβεια εκτός ελέγχου

Δεν σταματούν οι αυξήσεις στις τιμές των βασικών ειδών στα σούπερ μάρκετ οι οποίες έχουν συναλικά αυξηθεί από 20% έως 30%.

Η Eurostat αποκαλύπτει ότι ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού στη χώρα κινήθηκε στο 3,4% τον Μάρτιο, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με τον Φεβρουάριο που ήταν 3,1%. Μάλιστα η Ελλάδα έχει την 5η χειρότερη επίδοση από όλες τις χώρες της Ε.Ε.. Συγκεκριμένα η Κροατία είχε πληθωρισμό στο +4,9% σε ετήσια βάση τον Μάρτιο, η Αυστρία +4,2%, η Εσθονία +4,1%, το Βέλγιο +3,8%, η Σλοβενία 3,4%), η Ισπανία 3,2%. Αντιθέτως, η Πορτογαλία έχει 2,6% ενώ η Κύπρος έχει σταθεροποιηθεί στο 1,3%.

Η εκτόξευση αυτή της ακρίβειας δεν πρόκειται να σταματήσει αφού, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Παναγιώτη Γεωργιάδη, εκπρόσωπου του ΙΝΚΑ, «αποκλιμάκωση των τιμών δυστυχώς δεν βλέπουμε να υπάρχει».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα φρούτα τα οποία συνεχίζουν να τραβούν την ανηφόρα . Για παράδειγμα τα κεράσια φέτος ξεπέρασαν τα 15 ευρώ το κιλό, ενώ πέρυσι την ίδια εποχή κυμαινόταν και πάλι πανάκριβα περί τα τα 7 ευρώ το κιλό!

Ακόμα και ο καφές take away αναμένεται να ανατιμηθεί περί 10% – 20%, ενώ παράλληλα η συσκευασία 200 γραμμαρίων σήμερα κοστίζει 8,50 ευρώ, ενώ, πριν από τρία χρόνια κόστιζε 5 ευρώ. Σοκ προκαλεί η αύξηση στην τιμή του ελαιολάδου που φτάνει το 86%.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...

Ο πόλεμος του Στέφανου Κασσελάκη στο deal της Attica Bank είναι πόλεμος (και) στον Αλέξη Τσίπρα

PeriodistaΤις προάλλες εξηγήσαμε για ποιους λόγους ο Στέφανος Κασσελάκης...