Ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ: Ξαφνικό μήνυμα Δούκα που δηλώνει την παρουσία του στις διεργασίες για τη νέα ηγεσία

Με μία συνέντευξη, που αποτελεί σαφή παρέμβαση και «δήλωση παρουσίας» στις διεργασίες που εξελίσσονται ήδη στο ΠΑΣΟΚ και αφορούν και στο θέμα της ηγεσίας, ο Χάρης Δούκας στέλνει σαφές ότι ο ίδιος θα διεκδικήσει ρόλο.

Ο δήμαρχος Αθήνας δεν ανοίγει ευθέως τα χαρτιά του και δεν αποκαλύπτει από τώρα τις προθέσεις του, αλλά και μόνο η παρέμβαση αυτή, σε συνδυασμό με πληροφορίες από το παρασκήνιο των όσων γίνονται αυτές τις ημέρες στο Κίνημα, καθιστά σαφές το ενδιαφέρον του να διεκδικήσει – ή έστω να διερευνήσει τις δυνατότητες – την ηγεσία κόντρα στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Όπως σημειώνει στη συνέντευξη, προέχει ο οδικός χάρτης των αλλαγών και μετά τι θα γίνει με τα πρόσωπα και τις δικές του κινήσεις.

Κατά τον κ. Δούκα «το εκλογικό αποτέλεσμα έστειλε ένα μήνυμα ότι η ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης δεν πρέπει να χαθεί και πάλι σε ατέρμονες συζητήσεις».

Ζητά να δοθεί ο λόγος στη βάση του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως αφετηρία της επανεκκίνησης θα πρέπει να είναι η άμεση μαζική προσφυγή στον κόσμο του κόμματος.

Στρεφόμενος προς την κοινωνία, σημειώνει ότι οι τελικοί σχηματισμοί δεν θα πρέπει να προκύψουν από κομματικά γραφεία ή από διαβουλεύσεις μηχανισμών.

Ουσιαστικά ο κ. Δούκας με την κίνησή του αυτή:

  1. Δείχνει ότι έχει διαφορετική προσέγγιση από τη Χαριλάου Τρικούπη για το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Η ηγεσία μιλά για νίκη, ο ίδιος για μήνυμα.
  2. Ζητά και εκείνος, μετά από πολλά στελέχη που το έχουν κάνει ήδη, να αποφασίσει η βάση του κόμματος για το μέλλον της παράταξης – προφανώς διατυπώνει με άλλα λόγια το αίτημα για επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή ηγεσίας και να μην περιμένει το Κίνημα την εκπνοή της θητείας του Νίκου Ανδρουλάκη τον Δεκέμβριο του 2025. Απορρίπτει δηλαδή τη λογική της Χ. Τρικούπη περί καταστατικών προβλέψεων και μιλά για «οδικό χάρτη».
  3. Θέτει θέμα ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης, παραπέμποντας ευθέως και στη δική του περίπτωση επικράτησης στις περσινές δημοτικές εκλογές, όταν νίκησε τον Κώστα Μπακογιάννη εκφράζοντας ένα ευρύ φάσμα δυνάμεων της κεντροαριστεράς.

Νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με άρθρο του στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», έθεσε ευθέως θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει πλέον πιάσει ταβάνι με το περίπου 12% που έχει πετύχει στις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις στις οποίες ηγήθηκε του κόμματος.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος απορρίπτει τις κατηγορίες ότι οι αμφισβητίες της ηγεσίας βιάστηκαν, τονίζοντας ότι και ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης είχε θέσει πρόωρα το 2107 θέμα για τη Φώφη Γεννηματά. Ζητά δε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες το συντομότερο.

ΠΗΓΗtopontiki.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ