Ραγδαίες εξελίξεις στον πόλεμο ανάμεσα σε Έλενα Ακρίτα και Μαρέβα Μητσοτάκη – Για λόγους αρχής και όχι για τα χρήματα (pic)

Σε παρέμβασή της η Έλενα Ακρίτα αναφέρει τα ακόλουθα:

Απαραίτητη διευκρινηση για την υπόθεση Γκραμποφσκι: θα ασκήσουμε αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου χωρίς όμως να στοιχίσει αυτό ούτε ένα ευρώ στους φορολογούμενους πολίτες.
Η απόφασή μας να προσφύγουμε κατά του Γραφείου Πρωθυπουγού που προεξήγγειλε διώξεις εκ μέρους μιας ιδιώτη γίνεται για λόγους αρχής, για λόγους υπεράσπισης του κράτους δικαίου.
Ασκώ μια αναγνωριστική αγωγή, δηλαδή χωρίς καταψηφιστικό αίτημα που θα υποχρέωνε το Δημόσιο να μου καταβάλει αποζημίωση.
Η αναγνωριστική αγωγή οδηγεί την Δικαιοσύνη να εκδώσει μια απόφαση με την οποία αναγνωρίζεται ότι παραβιάστηκαν τα δικαιώματά μου και αναγνωρίζεται ότι έχω δικαίωμα αποζημίωσης, χωρίς όμως αυτή η αποζημίωση να είναι εκτελεστή κατά του δημόσιου ταμείου.
Μια τέτοια απόφαση θα είναι πολύτιμη για κάθε πολίτη που παραβιάζονται τα δικαιώματά του από ανεύθυνες ανακοινώσεις δημόσιων οργάνων.
Επομένως, το κάνουμε καθαρά για λόγους αρχής και για λόγους δημοκρατίας.
Ο λόγος πλέον είναι στην Δικαιοσύνη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το… απαγορευμένο βίντεο που λαμβάνουν στα κινητά τους επιτελείς του Mega Channel για το παρελθόν της Αναστασίας Γιάμαλη (vid)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Δημοσκόπηση για γέλια για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς – Ποιοι κύκλοι τρομοκρατούνται από την άνοδο Κασσελάκη

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είδατε,...