Ραγδαίες εξελίξεις στην πυρκαγιά στο εργοστάσιο «Γιαννίτσης» – Ταυτοποίησαν τους δράστες, αναμένονται συλλήψεις

Για ταυτοποίηση ενός υπόπτου για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο «Γιαννίτσης» με τα δηλητηριασμένα σχολικά γεύματα στη Λαμία, κάνουν λόγο νέες πληροφορίες.

Σύμφωνα με τον Alpha οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει ήδη έναν ύποπτο και αναμένονται συλλήψεις, ενώ οι δράστες φέρονται να μπήκαν στο εργοστάσιο με κλειδιά.

Τουλάχιστον δύο άτομα εμπλέκονται

Τα νέα σημαντικά ευρήματα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, πάντως, ξετυλίγουν ολοένα και περισσότερο το κουβάρι, καθώς πέρα από τα «βιντεοληπτικά» στοιχεία εντοπίστηκαν ευρήματα, όχι μόνο σε ένα, αλλά σε πολλά σημεία έναρξης της φωτιάς, που εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα και περιμετρικά του εργοστασίου δείχνοντας έτσι «ανθρώπινο χέρι».

Διαβάστε επίσης: Δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία: Το εργοστάσιο Γιαννίτση που τυλίχθηκε στις φλόγες είχε ζητήσει από την ασφαλιστική αύξηση αποζημίωσης

Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο είναι πως διαπιστώθηκε έντονη οσμή βενζίνης, η οποία επιτάχυνε την φωτιά, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά να εξαπλωθεί στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων, πριν ακόμη φτάσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Τρεις ενδείξεις για το σενάριο περί εμπρησμού

Σε άλλες πληροφορίες για την υπόθεση, όπως αναφέρθηκε από το MEGA, υπάρχουν τρεις σοβαρές ενδείξεις, που εξετάζονται αναφορικά με το σενάριο εμπρησμού.
Αυτά είναι:

–γρήγορη εξάπλωση φωτιάς από το βαν σαν να υπάρχει πρόσθετο υλικό που βοήθησε στην εξάπλωση

–μύριζε βενζίνη Έχουν ληφθεί 20 δείγματα από σημεία του καταστραμμένου εργοστασίου και έχουν σταλεί στο χημείο του Κράτους

-τα καταγραφικά: τα δύο κάηκαν, δε βρέθηκε το τρίτο καταγραφικό, και το ζήτημα που τίθεται είναι αν καταστράφηκε ολοσχερώς εντελώς από τη φωτιά ή…εξαφανίστηκε

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ