Ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Παρά την πρόσφατη ασθένεια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που επέστρεψε από το Νταβός με Η1Ν1, η κυβέρνηση διατηρεί στην ατζέντα της το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Παρά τις αναποδιάσεις στον σχεδιασμό, προγραμματίζεται η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου το νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί το αργότερο μέχρι την Παρασκευή.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι η αποχή ή καταψήφιση του νομοσχεδίου από τους βουλευτές δεν σημαίνει αντίθεση στην κυβέρνηση. Επισήμανε την ελευθερία των βουλευτών να λάβουν ατομικές αποφάσεις σχετικά με το νομοσχέδιο.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε επίσης ότι το θέμα είναι βαθιά κοινωνικό και αξιακό, με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου να μην το αναγνωρίζει ως δικαίωμα που προστατεύεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Επισημαίνει την ανάγκη να μην επηρεαστεί η συζήτηση από ακραίες φωνές και ότι οι νομικές παρεμβάσεις θα έπρεπε να περιοριστούν στο αστικό δίκαιο.

Από την πλευρά της Εκκλησίας της Ελλάδας, η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει να «ρίξει λάδι στη φωτιά», με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αποφεύγει να σχολιάσει τις δηλώσεις του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ. Η κυβέρνηση επιμένει στο διαχωρισμό των εξουσιών και τονίζει ότι ζητήματα δικαιωμάτων, όπως η ισότητα στον πολιτικό γάμο, δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο δημοψηφίσματος.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....