Ραγδαίες εξελίξεις στην «εξωκοινοβουλευτική δεξιά»: Ποιοι αποχωρούν από Φαήλο και Τζήμερο και πηγαίνουν Μπογδάνο – Όλα τα ονόματα

Αλλαγές και ανακατατάξεις φέρνουν οι επερχόμενες εκλογές και στα… δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Στην λεγόμενη «εξωκοινοβουλευτική δεξιά».

Στο κόμμα του Μπογδάνου, ΠΑΤΡΙ.Δ.Α φτάνουν από την αρχή της χρονιάς συνεχώς υποψήφιοι και στελέχη, οι οποίοι μέχρι πρότινος ήταν δίπλα στους Τζήμερο – Κρανιδιώτη. Για να τα βάλουμε κάτω τα πράγματα υπενθυμίζεται ότι Μπογδάνος – Λατινοπούλου έχουν κάνει το δικό τους κόμμα αφού τους διέγραψαν οι Κρανιδιώτης – Τζήμερος. Πλέον τα δύο κόμματα δεν κρύβουν την «έχθρα» τους.

Στο κόμμα Μπογδάνου λοιπόν κατέφτασαν ο πρώτος και ο δεύτερος σε ψήφους στις ευρωεκλογές του 2019 της Δημιουργίας, Ίων Ανδρικόπουλος και Έλενα Γκιουρτζίδου. Από το κόμμα Τζήμερου-Κρανιδιώτη προς το κόμμα Μπογδάνου έχει επίσης μετακομίσει πλειάδα άλλων υποψηφίων, όπως ο Μανώλης Χατζημανώλης, αλλά και επιτελικών στελεχών, όπως οι υπεύθυνοι Θεσσαλίας και Κρήτης, Γιώργος Νικολαΐδης και Κωνσταντίνος Κεφάλας. Παράλληλα, ο προηγούμενος Διευθυντής Γραφείου Τύπου του Φαήλου Κρανιδιώτη, Κωνσταντίνος Γρηγορόπουλος, ανέλαβε εκπρόσωπος τύπου της ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.


Όλα αυτά την ώρα που ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος της ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. «οργώνουν» την Ελλάδα. Προ ημερών ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος βρέθηκε στην Καλαμάτα, ενώ σύντομα θα επισκεφθεί τη Λάρισα. Όσο για ονόματα στα ψηφοδέλτια (και από τον καλλιτεχνικό χώρο, όπως μαθαίνουμε) θα ανακοινωθούν μαζί με τους υπολοίπους υποψηφίους στην κεντρική εκδήλωση και κοπή πίτας της ΠΑΤΡΙ.Δ.Α., που έχει προγραμματιστεί για τις 18 Φεβρουαρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Δημοσκοπικά τώρα, η Εθνική Δημιουργία είχε πλησιάσει και το 2% (με συμμετοχή Μπογδάνου στο κόμμα), ενώ η ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. εμφανίζεται σε κάποιες μετρήσεις να είναι στο 1% με 1,5%. Όλα αυτά βέβαια έχουν τη σημασία τους αν σκεφτούμε ότι οι πρώτες κάλπες θα γίνουν με απλή αναλογική.

ΠΗΓΗtopontiki.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ