Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Στέφανος Κασσελάκης δανείζει τεράστιο ποσό στον ΣΥΡΙΖΑ για να πληρωθούν οι μισθοί – Οργή για Τζανακόπουλο και Σκουρλέτη

Βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζει ο Στέφανος Κασσελάκης προκειμένου να πληρωθούν οι υποχρεώσεις του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το τέλος του χρόνου και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην έχει οικονομικές εκκρεμότητες.

Σύμφωνα με το newsit.gr, ο Στέφανος Κασσελάκης θα δανείσει, από τα δικά του χρήματα, το ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ με ένα εξαψήφιο ποσό ώστε και οι εργαζόμενοι να πάρουν τους μισθούς τους και ταμειακά ο ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει χωρίς χρέη το 2023.

Ο δανεισμός γίνεται καθώς, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, δεν επιτρέπεται η δωρεά στο κόμμα πάνω από 20.000 ευρώ ενώ προφανώς ο Στέφανος Κασσελάκης δεν επιθυμεί να συντηρεί έτσι όπως είναι την “μαύρη τρύπα στα ΜΜΕ του κόμματος” τα οποία έχει αποφασίσει να τα κρατήσει προχωρώντας ωστόσο σε εξυγίανση.

Τα οικονομικά προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστά εδώ και πολύ καιρό καθώς μετά την εκλογική ήττα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κρατική επιχορήγηση συρρικνώθηκε πολύ. Ακόμα δεν έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ το ακριβές ποσό που θα πάρει η Κουμουνδούρου έτσι ώστε ο πρόεδρος του κόμματος να αποφασίσει πως θα διαχειριστεί τα χρήματα και ποιες τρύπες θα κλείσει.

Στην κακή οικονομική κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλε το γεγονός των τεσσάρων εκλογικών αναμετρήσεων (δύο στις εθνικές εκλογές και δύο στις εσωκομματικές) ενώ, όπως είναι γνωστό, από την εποχή του Αλέξη Τσίπρα τα Μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν ένα μεγάλο κομμάτι της κρατικής επιχορήγησης. Άλλωστε πολλές φορές στο παρελθόν και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε επιχειρήσει να μειώσει τις δαπάνες προς αυτή την πλευρά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να συμμαζέψει τα μίντια προκειμένου μελλοντικά να βγάζουν μόνα τους τα έξοδα τους. Παράλληλα επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεκινήσει την καινούργια χρονιά χωρίς μαύρες τρύπες που θα τον αναγκάζουν κάθε τόσο να προχωράει σε δανεισμό. «Είμαι αποφασισμένος να στηρίξω το κόμμα, αλλά δεν θα γίνω και ο Στέφανος ο πρωτομάρτυρας» είχε πει στο παρελθόν στους συνεργάτες του.

Οργή για Τζανακόπουλο και Σκουρλέτη

Οι ίδιες πηγές λένε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης αναγνωρίζει στην Γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγγου και στον αναπληρωτή Γραμματέα Γιώργο Βασιλειάδη την προσπάθεια που έχουν κάνει για να μπεί σε μιά τάξη στο οικονομικό μπάχαλο που υπάρχει μέσα στο κόμμα.

Αντίθετα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβει την οργή του για «τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Πάνο Σκουρλέτη που διετέλεσαν γραμματείς στον ΣΥΡΙΖΑ για καιρό και δεν έκαναν τίποτα για να νοικοκυρέψουν την κατάσταση».

Ακόμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται έτοιμος να διερευνήσει τι πήραν φεύγοντας από τις οργανώσεις όσοι ακολούθησαν τους 11 βουλευτές της Νέας Αριστεράς. Και αυτό γιατί πολλοί αναρωτιούνται αν πέρα από τους κωδικούς των οργανώσεων -τους οποίους η Κουμουνδούρου λέει ότι πήραν μεσαία στελέχη που αποχώρησαν – υπήρχαν και χρήματα τα οποία είχαν συγκεντρωθεί για τις εσωκομματικές εκλογές.

Σε αυτό το πλαίσιο επανέρχεται φυσικά στην επικαιρότητα και το θέμα των “11” βουλευτών που αποχώρησαν χωρίς να παραδώσουν τις έδρες τους, γεγονός που σημαίνει ότι η Κουμουνδούρου ζημιώνεται τουλάχιστον 11.000 το μήνα, με βάση τη συμφωνία που υπάρχει κάθε βουλευτής να δίνει 1.000 ευρώ.

Παράλληλα -σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές- ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει τον Δημήτρη Τζαννακόπουλο ως υπεύθυνο για πολλά προβλήματα τα οποία υπάρχουν σήμερα στο κόμμα. Πιο συγκεκριμένα λέγεται ότι ο πρώην Γραμματέας ήταν ιδιαίτερα αρνητικός σε ό,τι του ζητούσαν οι συντονιστές των τμημάτων με αποτέλεσμα να μην προχωράει τίποτα.

«Φέρτε μου όλες τις προτάσεις που σας είχε απορρίψει ο Τζανακόπουλος και θα τις κάνω αμέσως αποδεκτές» λέγεται ότι είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...

Η αλήθεια για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και τι θα συμβεί (λογικά) στο αυριανό ντέρμπι

Γράφει ο Πρόεδρος ΠΑΕ *Η ιδιότητα του μετά Χριστόν προφήτη...