Ραγδαίες εξελίξεις: Ο μυστικός δείπνος του Αντώνη Σαμαρά με 10 βουλευτές της ΝΔ – Που θα πάνε

Μυστικός δείπνος μεταξύ του πρώην προέδρου της Νεας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά και ομάδας περίπου δέκα βουλευτών του κόμματος ακολούθησε, σύμφωνα με το pronews.gr, μετά την συνεδρίαση της Βουλής και το εξαιρετικά αρνητικό αποτέλεσμα για την κυβέρνηση των μόλις 106 θετικών ψήφων για το ν/σ της τεκνοθεσίας ανήλικων παιδιών από τους «παντρεμένους» ΛΟΑΤΚΙ+.

Αντικείμενο της συζήτησης-άλλο;-«που πάμε»; Περιττό να σημειώσουμε ότι όλοι οι βουλευτές είτε καταψήφισαν, είτε απείχαν από την συνεδρίαση και δεν θεωρούν ευοίωνο το μέλλον τους εντός της ΝΔ μετά τις προειδοποιήσεις που δέχτηκαν τις ημέρες που προηγήθηκαν της συζήτησης του νομοσχεδίου.

Επέμειναν να ρωτούν τον Α.Σαμαρά αν η ομιλία θα είχε συνέχεια σε ό,τι αφορά τις πολιτικές του κινήσεις αλλά αυτός απέφευγε να απαντήσει με την μόνιμη επωδό ότι είναι κακό για την παράταξη αυτό που συμβαίνει, δείχνοντας ότι δεν υπάρχει κάποια «επόμενη ημέρα» σε ότι αφορά περαιτέρω κινήσεις που θα μπορούσαν να διαταράξουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Συζητήθηκε και το ενδεχόμενο αποχώρησης του Κ.Μητσοτάκη «για μία θέση στην Ευρώπη», κάτι που όμως δύσκολα θα υπάρξει μετά το καταδικαστικό ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου και για την Ελλάδα και για την κυβέρνησή του.

Σε ότι αφορά πάντως τα ανακλαστικά των βουλευτών είναι «ενεργοποιημένα» καθώς διακρίνουν κινήσεις από τον Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος προαλείφεται ως διάδοχος του Κ.Μητσοτάκη με την ευλογία βέβαια του ιδίου.

Το επόμενο χρονικό διάστημα και οι ευρωεκλογές θα κρίνουν πολλά πράγματα για το αν θα υπάρξει μετάλλαξη και σε ποιο βαθμό του κυβερνητικού σκηνικού.

Και όλα αυτά ενώ στην χώρα δεν υπάρχει καμία σοβαρή αντιπολίτευση σε κανένα επίπεδο.

Το αντίστοιχο για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι «Πρέσπες» αλλά τότε υπήρχε η Νέα Δημοκρατία, τώρα δεν υπάρχει καμία σοβαρή αντιπολίτευση και μάλιστα υπερψηφίζει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...