Ραγδαίες εξελίξεις: Ο μυστικός δείπνος του Αντώνη Σαμαρά με 10 βουλευτές της ΝΔ – Που θα πάνε

Μυστικός δείπνος μεταξύ του πρώην προέδρου της Νεας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά και ομάδας περίπου δέκα βουλευτών του κόμματος ακολούθησε, σύμφωνα με το pronews.gr, μετά την συνεδρίαση της Βουλής και το εξαιρετικά αρνητικό αποτέλεσμα για την κυβέρνηση των μόλις 106 θετικών ψήφων για το ν/σ της τεκνοθεσίας ανήλικων παιδιών από τους «παντρεμένους» ΛΟΑΤΚΙ+.

Αντικείμενο της συζήτησης-άλλο;-«που πάμε»; Περιττό να σημειώσουμε ότι όλοι οι βουλευτές είτε καταψήφισαν, είτε απείχαν από την συνεδρίαση και δεν θεωρούν ευοίωνο το μέλλον τους εντός της ΝΔ μετά τις προειδοποιήσεις που δέχτηκαν τις ημέρες που προηγήθηκαν της συζήτησης του νομοσχεδίου.

Επέμειναν να ρωτούν τον Α.Σαμαρά αν η ομιλία θα είχε συνέχεια σε ό,τι αφορά τις πολιτικές του κινήσεις αλλά αυτός απέφευγε να απαντήσει με την μόνιμη επωδό ότι είναι κακό για την παράταξη αυτό που συμβαίνει, δείχνοντας ότι δεν υπάρχει κάποια «επόμενη ημέρα» σε ότι αφορά περαιτέρω κινήσεις που θα μπορούσαν να διαταράξουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Συζητήθηκε και το ενδεχόμενο αποχώρησης του Κ.Μητσοτάκη «για μία θέση στην Ευρώπη», κάτι που όμως δύσκολα θα υπάρξει μετά το καταδικαστικό ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου και για την Ελλάδα και για την κυβέρνησή του.

Σε ότι αφορά πάντως τα ανακλαστικά των βουλευτών είναι «ενεργοποιημένα» καθώς διακρίνουν κινήσεις από τον Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος προαλείφεται ως διάδοχος του Κ.Μητσοτάκη με την ευλογία βέβαια του ιδίου.

Το επόμενο χρονικό διάστημα και οι ευρωεκλογές θα κρίνουν πολλά πράγματα για το αν θα υπάρξει μετάλλαξη και σε ποιο βαθμό του κυβερνητικού σκηνικού.

Και όλα αυτά ενώ στην χώρα δεν υπάρχει καμία σοβαρή αντιπολίτευση σε κανένα επίπεδο.

Το αντίστοιχο για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι «Πρέσπες» αλλά τότε υπήρχε η Νέα Δημοκρατία, τώρα δεν υπάρχει καμία σοβαρή αντιπολίτευση και μάλιστα υπερψηφίζει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ