Ραγδαίες εξελίξεις: Η Μαρία Καρυστιανού γκρεμίζει τη συμμορία της συγκάλυψης – Τι αποκάλυψε για 649.000 αρχεία βίντεο και ήχου – Κατέθεσε μήνυση (vid)

Η ηρωική και χαροκαμένη μένα, Μαρία Καρυστιανού, γκρεμίζει τη συμμορία της συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών.

Μήνυση κατά του εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη που έχει αναλάβει την υπόθεση των Τεμπών κατέθεσαν σήμερα η Μαρία Καρυστιανού η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων, ο Παύλος Ασλανίδης και ένας πατέρα που έχασε και εκείνος το παιδί του στη σιδηροδρομική τραγωδία.

Όπως κατήγγειλε η Μαρία Καρυστιανού μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, λείπουν 683.000 σημαντικά αρχεία από τη δικογραφία για το έγκλημα στα Τέμπη.

Πρόκειται για εικόνες και ηχητικά ντοκουμέντα που είχαν κατασχεθεί μετά την σύγκρουση των αμαξοστοιχιών, μερικά εκ των οποίων με εντολή του ίδιου του κ. Μπακαΐμη.

Η μήνυση κατατέθηκε σε βάρος του Σωτήρη Μπακαΐμη, της γραμματέως του, αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου, συνεργού και ηθικού αυτουργού για υπόθαλψη εγκληματία, παρεμπόδιση δικαιοσύνης, παράβαση καθήκοντος, και υπεξαγωγή εγγράφων.

H Μαρία Καρυστιανού έκανε λόγο για «συγκάλυψη και κοροϊδία» από τον ανακριτή, ενώ αμφισβήτησε τα βίντεο με την εμπορική αμαξοστοιχία που δόθηκαν στη δημοσιότητα δύο χρόνια μετά την φονική σύγκρουση: «Πριν από λίγες μέρες μάθαμε ότι 649.000 αρχεία, ηχητικά και βίντεο που αφορούσαν τις δύο πρώτες μέρες, 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου, κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στον ανακριτή αλλά δεν υπάρχουν στη δικογραφία. Καταλαβαίνετε; Μετά από δύο χρόνια καθόμαστε και ασχολούμαστε με αμφιβόλου γνησιότητας βίντεο που εμφανίζονται ξαφνικά όταν βίντεο από τις δύο επίμαχες μέρες είναι στα χέρια του ανακριτή από την αρχή. Επί δύο χρόνια καταλαβαίνετε το μέγεθος της συγκάλυψης και της κοροϊδίας από πλευράς του ανακριτή» δήλωσε η Μαρία Καρυστιανού.

«Ζητάμε να μας εξηγήσει για ποιο λόγο ενώ κατέσχεσαν και του παρέδωσαν τα ηχητικά και τα βίντεο, δεν είναι στη δικογραφία. Ηχητικά και βίντεο και από την Hellenic Train, ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Φαντάζομαι ότι δείχνουν πάρα πολύ σημαντικά πράγματα για να λείπουν από τη δικογραφία» ανέφερε η Μαρία Καρυστιανού.

Επιπλέον, ανέφερε ότι ο Άρειος Πάγος προστάτευσε τον εφέτη ανακριτή: Αντί να γίνει σεισμός στον Άρειο Πάγο, δεν κουνήθηκε φύλλο, και δόθηκε θερμή στήριξη στο πρόσωπό του. Έτσι λοιπόν καταθέσαμε μήνυση για τον ίδιο και για οποιοδήποτε άλλο εμπλεκόμενο για αυτή την πράξη και αναμένουμε ότι επιτέλους θα αρχίσει να λειτουργεί σωστά η δικαιοσύνη και να αποκαλυφθεί γρήγορα όλη η αλήθεια».

Κατάθεσε μήνυση κατά του Ανακριτή διότι ενώ κατασχέθηκαν κ του παραδόθηκαν 649.000 αρχεία βίντεο και ήχου, ΔΕΝ τα έχει συμπεριλάβει στην δικογραφία.
Αυτά που δείχνουν οι εικόνες, είναι πολύ σοβαρά και για αυτό προφανώς δεν τα έχει συμπεριλάβει στη δικογραφία.


Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;