Πότε το σύστημα Τραμπ θεωρεί ότι κλείνει ο κύκλος του Κυριάκου Μητσοτάκη – Ο επόμενος πρωθυπουργός και η κυβέρνηση συνεργασίας

Ρεπουμπλικάνοι θεωρούν ότι ο πολιτικός κύκλος του Κυριάκου Μητσοτάκη κλείνει με τις εκλογές του 2027, όπως μεταδίδει αποκαλυπτικό άρθρο του bankingnews.gr.
Μάλιστα, τονίζουν ότι το ίδιο πιστεύει και ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump ο οποίος δεν περιλαμβάνει στα σχέδια του τον έλληνα πρωθυπουργό παρά τις κινήσεις του δεύτερου να προσεγγίσει τη διοίκηση Trump με συνεντεύξεις στο Breitbart και με δηλώσεις για τις δασμολογική τακτική του αμερικανού προέδρου.

Βλέπουν άλλον Πρωθυπουργό και κυβέρνησης συνεργασίας

Τα στελέχη της διοίκησης Trump θεωρούν ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα αλλά δεν θα μπορέσει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση ούτε με τις πρώτες ούτε με δεύτερες εκλογές.
Και σε αυτό το κυρίαρχο σενάριο, η ΝΔ θα αναγκαστεί να συγκυβερνήσει με κάποιο από τα πρόθυμα κόμματα είτε με το ΠΑΣΟΚ είτε με κάποιο από τα κόμματα της πατριωτικής δεξιάς.
Και αυτό για να συμβεί περιλαμβάνει μία και μόνο προυπόθεση.
Να μην είναι Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Το ποιος θα είναι θα το δείξει η ιστορία.
Θα πρέπει να είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής.
Και σε αυτό το πλαίσιο λίγοι μπορούν να παίξουν αυτόν τον ρόλο.
Για παράδειγμα, ο Νίκος Δένδιας έχει πολλές θετικές γνώμες εάν η ΝΔ συνεργαστεί με κάποιο από τα κόμματα της δεξιάς.

Κλείνει ο κύκλος Μητσοτάκη με τις εκλογές του 2027

Όμως, το προφανές είναι το εξής: Οι Ρεπουμπλικάνοι θεωρούν ότι ο πολιτικός κύκλος Μητσοτάκη κλείνει με τις εκλογές του 2027 και μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας θα ανοίξει ο κύκλος της διαδοχής στο κόμμα με Συνέδριο που θα αναδείξει τον νέο αρχηγό της ΝΔ.
Μέχρι τότε, όπως έχουμε πει, κανείς δεν θα αμφισβητήσει τον Κ. Μητσοτάκη ανοικτά.
Όμως, τα ποσοστά της ΝΔ στις εκλογές που δεν θα αγγίζουν ούτε καν τον πήχη του 30% θα έχουν κρίνει την τύχη του σημερινού Πρωθυπουργού.
Παρά το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει μία αντεπίθεση της ΝΔ με παροχές και υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα, ο κόσμος μετά από 8 χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη έχει συνειδητοποιήσει ότι η χώρα χρειάζεται έναν πιο αποτελεσματικό ηγέτη, χωρίς τη φθορά και τα «σκάνδαλα» του σημερινού.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;