Πως το Αιγαίο θα κατακλυστεί από Τούρκους τουρίστες

Το Γερμανικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο RND αναφέρεται στην πρόσφατη ελληνοτουρκική προσέγγιση και αναφέρει πως τα «νησιά του Αιγαίου θα κατακλυστούν από τουρίστες».

Πέρυσι, 541.000Τούρκοι τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα. Το ποσοστό τους ανάμεσα στους ξένους τουρίστες ήταν λίγο κάτω από το 2%. “Υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες”, λέει ο Τολγκά Τεκίν από το τουρκικό ταξιδιωτικό πρακτορείο Jolly Tur, το οποίο προσφέρει διακοπές στα ελληνικά νησιά. Ο τουριστικός κλάδος αναμένει ότι ο αριθμός των επισκεπτών θα διπλασιαστεί τον επόμενο χρόνο χάρη στο πρόγραμμα διευκόλυνσης της έκδοσης βίζας».

«Οι Τούρκοι τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι επισκέπτες στα νησιά. Είναι αγαπητοί, όχι μόνο επειδή ξοδεύουν κατά μέσο όρο περίπου τρεις φορές περισσότερα χρήματα από τους τουρίστες από ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη. Πολλά εστιατόρια στα νησιά έχουν μενού στα τουρκικά.

Αλλά αυτό δεν είναι πραγματικά απαραίτητο. Κεφτέδες και ντολμάδες όχι μόνο μοιάζουν αλλά έχουν και παρόμοιο όνομα. Όταν ο Έλληνας οικοδεσπότης κερνάει τους Τούρκους καλεσμένους του μια ρακή μετά από ένα καλό γεύμα, δεν υπάρχει πια η χιλιοειπωμένη “κληρονομική εχθρότητα” μεταξύ των δύο λαών».

ΠΗΓΗdw.com

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...