Πως το Αιγαίο θα κατακλυστεί από Τούρκους τουρίστες

Το Γερμανικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο RND αναφέρεται στην πρόσφατη ελληνοτουρκική προσέγγιση και αναφέρει πως τα «νησιά του Αιγαίου θα κατακλυστούν από τουρίστες».

Πέρυσι, 541.000Τούρκοι τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα. Το ποσοστό τους ανάμεσα στους ξένους τουρίστες ήταν λίγο κάτω από το 2%. “Υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες”, λέει ο Τολγκά Τεκίν από το τουρκικό ταξιδιωτικό πρακτορείο Jolly Tur, το οποίο προσφέρει διακοπές στα ελληνικά νησιά. Ο τουριστικός κλάδος αναμένει ότι ο αριθμός των επισκεπτών θα διπλασιαστεί τον επόμενο χρόνο χάρη στο πρόγραμμα διευκόλυνσης της έκδοσης βίζας».

«Οι Τούρκοι τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι επισκέπτες στα νησιά. Είναι αγαπητοί, όχι μόνο επειδή ξοδεύουν κατά μέσο όρο περίπου τρεις φορές περισσότερα χρήματα από τους τουρίστες από ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη. Πολλά εστιατόρια στα νησιά έχουν μενού στα τουρκικά.

Αλλά αυτό δεν είναι πραγματικά απαραίτητο. Κεφτέδες και ντολμάδες όχι μόνο μοιάζουν αλλά έχουν και παρόμοιο όνομα. Όταν ο Έλληνας οικοδεσπότης κερνάει τους Τούρκους καλεσμένους του μια ρακή μετά από ένα καλό γεύμα, δεν υπάρχει πια η χιλιοειπωμένη “κληρονομική εχθρότητα” μεταξύ των δύο λαών».

ΠΗΓΗdw.com

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.