Πτώση ποσοστού της τάξης του 7% – Το στοιχείο που μπορεί να αλλάξει πολλά στη δεύτερη κάλπη

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, με το δεύτερο κόμμα να βγαίνει «λαβωμένο» από την πρώτη κάλπη μετά την απώλεια 10 μονάδων.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να καλύψουν τη διαφορά με αλλαγή της στάσης τους αλλά κομβικό ρόλο στη διαφορά αναμένεται να παίξει η αποχή…

Και σε αυτές τις δεύτερες εκλογές, η αποχή αναμένεται να είναι ψηλά, αλλά δεν αναμένεται να φθάσει σε πραγματικούς αριθμούς το 45%, δηλαδή ένας στους δυο να μην ψηφίσει, σύμφωνα με το newsbeast.gr.

Ακόμα και αυτό το ποσοστό να είναι, εάν υπολογίσει κανείς όσους έχουν αποβιώσει και δε διαγράφηκαν από τους καταλόγους, η πραγματική αποχή μου λένε οι δημοσκόποι ότι θα κυμανθεί περίπου στο 38-40%. Ουσιαστικά ένα 5% με 7% αναμένεται να πάει να ψηφίσει και δεν αποκλείεται να καθορίσει και το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ταυτόχρονα, υπάρχει διάθεση των νέων να ψηφίσουν, όπως έγινε και το Μάιο. Τότε όμως υπήρχε η πρόβλεψη ότι η συμμετοχή τους θα ανέτρεπε τις σταθερές. Και όμως εδώ έπεσαν όλοι έξω, καθώς η πλάστιγγα και στους νέους έγειρε και μάλιστα αρκετά υπέρ της ΝΔ και όχι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύαμε όλοι πως είχε προνομιακή σχέση.

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ