Πρόβλεψη-σοκ για τη γερμανική οικονομία: Πόσο ακόμα θα αντέξει τις συνέπειες από τις αντι-ρωσικές κυρώσεις

Πρόβλεψη-σοκ για «δραματικές αυξήσεις του κόστους θέρμανσης το φθινόπωρο και το χειμώνα» έκανε ο αντικαγκελάριος, υπ. Οικονομίας και αρμόδιος για ενεργειακά Ρόμπερτ Χάμπεκ  μιλώντας στην εκπομπή Maybrit Illner του δεύτερου προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης ZDF.

Ο πολιτικός των Πρασίνων διερωτήθηκε εκτός αυτού αν η Γερμανία αντέξει σε βάθος χρόνου να στηρίζει την Ουκρανία, αλλά και κατά πόσο η γερμανική οικονομία θα μπορέσει να υπομένει τις επιπτώσεις από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Είπε μάλιστα ότι δεν γνωρίζει κατά πόσο τα κυβερνητικά μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών θα αρκέσουν για να εγγυηθεί η κοινωνική ειρήνη και το αίσθημα των πολιτών ότι ζουν σε μια δίκαιη κοινωνία:

«Θα είναι το κρίσιμο ερώτημα το φθινόπωρο και το χειμώνα», υπογράμμισε ο αντικαγκελάριος.

Αν αυτή είναι η μοίρα που περιμένει την πλουσιότερη χώρα της ΕΕ, τι θα συμβεί στην Ελλάδα;

Είναι πρώτη φορά που ο νούμερο 2 της γερμανικής κυβέρνησης παραδέχεται δημοσίως ότι οι αντι-ρωσικές κυρώσεις έχουν προκαλέσει μεγαλύτερη φθορά στην Γερμανία παρά στην Ρωσία και ότι η στήριξη άνευ όρων που δόθηκε στην Ουκρανία δεν θα μπορεί να συνεχιστεί για πολύ.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει δημιουργηθεί μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην Δύση που δείχνει ότι οι δυτικές χώρες φθείρονται γρηγορότερα από ότι η Ρωσία (για την ακρίβεια μάλιστα η Ρωσία ενδυναμώθηκε οικονομικά) και ήδη έχουν παρουσιαστεί δηλώσεις, άρθρα και προσωπικότητες που δείχνουν ότι «θα ήταν καλύτερα για όλους αν η Ουκρανία προχωρούσε εδώ και τώρα σε παραχωρήσεις προς την Μόσχα».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;