Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Το πρώτο άτυπο προεκλογικό ντιμπέιτ ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Τσίπρα

  Δύσκολη αλλά και ενδιαφέρουσα αναμένεται να είναι για την κυβέρνηση η συζήτηση που θα γίνει σήμερα στην Βουλή παρά το γεγονός ότι η διεξαγωγή της γίνεται μετά από απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού.

  Στην πραγματικότητα μιλάμε για το πρώτο άτυπο προεκλογικό ντιμπέιτ το οποίο θα διεξαχθεί ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα καθώς τα σενάρια για τις πρόωρες εκλογές συνεχίζουν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον πολιτικών και πολιτών.

  Οικονομία, εθνικά θέματα, ακρίβεια στην ενέργεια και τα είδη πρώτης ανάγκης, ανεργία στους νέους, πλειστηριασμοί κατοικιών και φυσικά το θέμα της Novartis αναμένεται να μονοπωλήσουν την συζήτηση καθώς και οι δύο πλευρές (Μητσοτάκης –Τσίπρας) θα ρίξουν όλα τα όπλα τους για να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

  Άλλωστε ο χρόνος που επέλεξε να ζητήσει την διεξαγωγή της συζήτησης δεν είναι διόλου τυχαίος. Κάθε άλλο . Όπως υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη η υπενθύμιση των πρώτων ημερών του 2015 είναι το καλύτερο επιχείρημα για ξαναζωντανέψει το αντιΣΥΡΙΖΑ κίνημα το οποίο εξ αιτίας των αντικειμενικών προβλημάτων που υπάρχουν στην χώρα βρίσκεται σε ύφεση.

  Οι πληροφορίες λένε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιμείνει στα όσα συνέβησαν το 2015 (δημοψήφισμα και capital controls) κάτι που έκανε άλλωστε και χθες μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο. «Τέτοιες ημέρες, το 2015, η Ελλάδα βρέθηκε ένα βήμα από τον γκρεμό της εξόδου από το ευρώ. Σαν σήμερα, στις 5 Ιουλίου του 2015, διεξαγόταν ένα δημοψήφισμα το οποίο λίγο έλειψε να δώσει τη χαριστική βολή. Και μόνο μπροστά στο φάσμα της άτακτης χρεοκοπίας, η τότε κυβέρνηση έκανε πίσω. Αλλά το τίμημα υπήρξε βαρύ: κλειστές τράπεζες, capital controls και τελικά ένα νέο τρίτο, αχρείαστο μνημόνιο, που μας οδήγησε σε έναν νέο κύκλο λιτότητας. Καμία ευρωπαϊκή κοινωνία δεν υπέφερε περισσότερο από την ελληνική την περασμένη δεκαετία» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

  Ο πρωθυπουργός αναμένεται να πει ότι «η Ελλάδα του 2022 δεν είναι η Ελλάδα του 2015.Εδώ και τρία χρόνια ο τόπος μου έχει μία νέα κυβέρνηση που οδηγεί την πατρίδα μας σε μία νέα εποχή. Αυτήν που την θέλει να πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη, στη μείωση της ανεργίας, στην αύξηση των επενδύσεων… Αποδεσμευμένη πια, από τον Αύγουστο από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας» και θα τονίσει ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη μέσα στο 2023, να ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα.

  Τα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα με το απαλλακτικό βούλευμα για τους Παπαγγελόπουλο-Τουλουπάκη για το σκάνδαλο της Novartis προφανώς και δεν διευκολύνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε αυτή την συζήτηση.

  Γνωρίζει άλλωστε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα επικεντρωθεί στο βούλευμα αλλά και στην επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος αφού όπως είναι γνωστό χρησιμοποιώντας την φράση που είχε πει ο Αντ. Σαμαράς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απείλησε πρόσφατα στην κυβέρνηση ότι «θα σας πάμε μέχρι τέλους».

  Κυβερνητικές πηγές λένε ακόμα ότι ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να επαναπροσεγγίσει την μεσαία τάξη υποσχόμενος και άλλα μέτρα στήριξης το επόμενο διάστημα. Οι αναφορές του σε αυτή την κοινωνική ομάδα θα είναι έντονες καθώς το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι ένα σημαντικό εκλογικό κομμάτι αυτών των ψηφοφόρων που έδωσαν το 2019 την νίκη στην ΝΔ έχει απομακρυνθεί από την κυβέρνηση εξ αιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ