Πρωτοφανή μέτρα από την Αίγυπτο – Αναπτύσσει χιλιάδες στρατιώτες στα σύνορα με τη Γάζα

Πρωτοφανή μέτρα από την Αίγυπτο που αναπτύσσει χιλιάδες στρατιώτες στα σύνορά της με τη Γάζα.

Η Αίγυπτος έχει ενισχύσει την ασφάλεια κατά μήκος των συνόρων με τη Γάζα αναπτύσσοντας χιλιάδες δυνάμεις ασφαλείας, ανέφερε το Associated Press επικαλούμενο ανώτερο αξιωματούχο ασφαλείας της Αιγύπτου.

Ο αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, ανέφερε ότι η Αίγυπτος έλαβε «πρωτοφανή μέτρα» για να αποτρέψει μια παραβίαση των συνόρων της με τη Γάζα και ότι μια χερσαία εισβολή του Ισραήλ στο έδαφος της Γάζας θα είναι «σοβαρό λάθος».

Το Al Jazeera, μεταδίδοντας την είδηση, ανέφερε ότι δεν μπόρεσε να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή τους ισχυρισμούς του Αιγύπτιου αξιωματούχου.

Η Αίγυπτος έχει προτείνει τη δημιουργία «ασφαλών ζωνών» εντός της Γάζας, ζητώντας να επιτραπεί η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω του σημείου διέλευσης της Ράφα, είπε ο ίδιος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι ενώ έλαβε υποστήριξη από ορισμένους δυτικούς αξιωματούχους, το Ισραήλ δεν έχει απαντήσει ακόμη στην συγκεκριμένη πρόταση.

Η ενίσχυση των δυνάμεων στα σύνορα με τη Γάζα έρχεται την ώρα που ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους της βόρειας Γάζας να απομακρυνθούν προς τα νότια του θύλακα καθώς, όπως προειδοποίησε, θα πραγματοποιήσει σημαντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή τις επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι η Αίγυπτος είχε συζητήσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω των συνόρων της με τη Λωρίδα της Γάζας, αλλά έχει απορρίψει οποιαδήποτε κίνηση για τη δημιουργία ασφαλών διαδρόμων διελεύσεων για τους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τον θύλακα, σύμφωνα με αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας.

Η Αίγυπτος έχει περιορίσει τις ροές των Παλαιστινίων της Γάζας προς το έδαφός της, ακόμη και κατά τη διάρκεια αιματηρών συγκρούσεων.

Το Κάιρο, που συχνά διαδραματίζει ρόλο μεσολαβητή μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, επιμένει πάντα ότι οι δύο πλευρές πρέπει να επιλύσουν τις συγκρούσεις εντός των συνόρων τους, υποστηρίζοντας ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι Παλαιστίνιοι μπορούν να εξασφαλίσουν το δικαίωμά τους στην ίδρυση κράτους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...

Το πολιτικό παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία ΠΑΟΚ – Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα

Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται εμπλοκή στη συμφωνία του Α.Σ. ΠΑΟΚ με τον Αριστοτέλη Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα. «Δεν γνωρίζαμε για το deal», ανέφερε πηγή του Μαξίμου. Η συμφωνία αφορά πλήρη ιδιωτική χρηματοδότηση.

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;