«Προσπάθησες να γελοιοποιήσεις τον Μητσοτάκη» είπε ο Στάρμερ στον Σούνακ

«Προσπάθησες να γελοιοποιήσεις τον Μητσοτάκη» είπε ο Στάρμερ στον Σούνακ. Εμμένει ως φαίνεται ο Βρετανός πρωθυπουργός στους λόγους για τους οποίους προέβη στην ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησης που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Ρίσι Σούνακ μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο και αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, ισχυρίστηκε ότι ήταν «ξεκάθαρο ότι σκοπός της συνάντησης (των δυο ηγετών) δεν θα ήταν τα σημαντικά θέματα, αλλά να αναθερμανθούν ζητήματα του παρελθόντος».

«Ασφαλώς η (σ.σ βρετανική) κυβέρνηση είναι πάντα έτοιμη να συζητά σημαντικά θέματα ουσίας με συμμαχικές χώρες, όπως η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, και η ενίσχυση της ασφάλειάς μας, αλλά όταν ήταν ξεκάθαρο πως ο σκοπός μιας συνάντησης δεν ήταν να συζητηθούν ουσιαστικά ζητήματα του μέλλοντος, αλλά αντίθετα, (σ.σ ο Μητσοτάκης) να τραβήξει την προσοχή και να αναθερμανθούν θέματα του παρελθόντος, τότε δεν ήταν αρμόζον να γίνει η συνάντηση» ισχυρίστηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Αθετηθήκαν συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις… Όταν οι άνθρωποι δίνουν δεσμεύσεις πρέπει να τις κρατούν» δήλωσε μάλιστα, επιμένοντας στο αφήγημα της Ντάουνινγκ Στριτ ότι η ελληνική πλευρά είχε συμφωνήσει να μην τεθεί θέμα επανένωσης των Γλυπτών.

«Υπήρξαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις για το θέμα αυτό και στη συνέχεια αθετήθηκαν. Μπορεί να του φαίνεται ξένο του κ. Μητσοτάκη, αλλά η άποψή μου είναι ότι, όταν οι άνθρωποι αναλαμβάνουν δεσμεύσεις, πρέπει να τις τηρούν».

Νωρίτερα, ο Κιρ Στάρμερ, ηγέτης των Εργατικών, έθεσε το θέμα στο κοινοβούλιο, ρωτώντας τον Σούνακ γιατί επέδειξε «πολιτική μικρότητα» ακυρώνοντας τη συνάντηση με μια «φίλη χώρα και σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, όπου θα συζητούνταν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η παράνομη μετανάστευση».

Μάλιστα, ο Στάρμερ συμπλήρωσε πως ο Σούνακ «προσπάθησε να γελοιοποιήσει τον Έλληνα πολιτικό», αποδεικνύοντας πως, τελικά… «έχει χάσει τα λογικά του!».

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αληθινή τηλεοπτική «τραγωδία» για τη Ράνια Τζίμα – Η εξαφάνιση από τα social media και το παρασκήνιο με Μαρινάκη και Κασσελάκη

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Αληθινή «τραγωδία» για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία σχολιάζει Μετά την παρέμβαση υπονόμευσης του Στέφανου Κασσελάκη...

Επιβεβαιώνεται η στήριξη του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Στέφανο Κασσελάκη (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Σε δύο Black Lists η Δόμνα Μιχαηλίδου – Τα τηλεφωνήματα στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Η Πυθία αποκαλύπτει Δεν πάνε καλά τα πράγματα, όπως μαθαίνω...