Προσκλητήριο Πούτιν στους Ρώσους εν όψει εκλογών

Κάλεσμα στους ψηφοφόρους, μαζί και όσων ζουν στις περιοχές που η Ρωσία προσάρτησε από την Ουκρανία, να καθορίσουν το μέλλον της Ρωσίας ψηφίζοντας στις προεδρικές εκλογές που διεξάγονται από αύριο ως την Κυριακή, έστειλε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Κάθε ψήφος που ρίχνετε έχει αξία»

«Είναι ζωτικής σημασίας να υπογραμμίσουμε τη συνοχή μας και την αποφασιστικότητά μας να προχωρήσουμε μπροστά μαζί. Κάθε ψήφος που ρίχνετε έχει αξία και νόημα», τόνισε ο Ρώσος ηγέτης σε διάγγελμά του μέσω βίντεο το οποίο μεταδόθηκε αρχικά στη ρωσική Άπω Ανατολή. «Για τον λόγο αυτόν σας ζητώ τις επόμενες ημέρες να ασκήσετε το δικαίωμα σας να ψηφίσετε», πρόσθεσε.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται στην εξουσία στη Ρωσία ως πρόεδρος ή πρωθυπουργός από το 2000. Στις προεδρικές εκλογές αντιμετωπίζει τρεις αντιπάλους κανένας από τους οποίους δεν τον έχει επικρίνει.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχει τη στήριξη της πλειονότητας των Ρώσων, ενώ μία από αυτές τον εμφανίζει να συγκεντρώνει το 75% της πρόθεσης ψήφου. Δύο υποψήφιοι στις εκλογές που τάσσονταν υπέρ του τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος επισήμως αποκαλείται «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στη Ρωσία, αποκλείστηκαν από τη διαδικασία.

«Οι ψηφοφόροι θέλουν μια ισχυρή, ελεύθερη Ρωσία»

Στο διάγγελμά του ο Πούτιν επεσήμανε ότι όλοι οι ψηφοφόροι θέλουν να δουν μια ισχυρή, ελεύθερη Ρωσία που ευημερεί «προκειμένου να ενισχύσουμε το επίπεδο και την ποιότητα ζωής. Και έτσι θα γίνει».

Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε «επίδειξη πατριωτικού αισθήματος» την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους Ρώσους και πρόσθεσε ότι αυτό είναι ιδιαίτερα αισθητό στις περιοχές της ανατολικής και νότιας Ουκρανία που ελέγχονται από τις ρωσικές δυνάμεις. Κάποιες από αυτές καταλήφθηκαν μετά την εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022 και άλλες είχαν καταληφθεί από φιλορώσους αυτονομιστές το 2014. Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι η πατριωτική επιλογή είναι ξεκάθαρη για τους κατοίκους των περιοχών του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία και της Νοβοροσίγια – ένας τσαρικός όρος για τη νότια Ουκρανία—που ψήφισαν υπέρ της προσάρτησης των περιοχών τους στη Ρωσία σε δημοψηφίσματα που διεξήχθησαν το 2022. «Ψήφισαν σε δημοψήφισμα υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία και ξανά, τις επόμενες ημέρες, θα κάνουν την επιλογή τους», σχολίασε ο Πούτιν.

«Όσοι συμμετέχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση επίσης θα ψηφίσουν. Αποτελούν παράδειγμα για όλους τους Ρώσους», κατέληξε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...