Προκλητικά σχόλια στο επιθετικό άρθρο από την Χουριέτ: «Η Τουρκία με ένα σπρώξιμο θα είχε αποτελειώσει την Ελλάδα»

Αν και η συνάντηση μεταξύ Ερντογάν και Μητσοτάκη έγινε σε θετικό κλίμα, η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ φιλοξενεί ένα άρθρο στο οποίο καλείται η Τουρκία να επιτεθεί στην Ελλάδα, ενώ αμφισβητεί την κυριότητα της χώρας σε δεκάδες νησιά.

Συγκεκριμένα, ο αρθρογράφος της Χουριέτ, Νεντίμ Σενέρ σχολιάζει πως «πρέπει να πλήξουμε στρατιωτικά τα ελληνικά νησιά που είναι στρατιωτικοποιημένα» και πως «πρέπει να καθοριστεί η κυριαρχία σε 150 νησιά και βραχονησίδες του Αιγαίου.»

«Κανονικά η Ελλάδα δεν πρέπει να θεωρείται κράτος»

«Πρέπει να πολεμήσουμε, η Τουρκία πρέπει να πολεμήσει για να τα σταματήσει τις επιθέσεις που δέχεται εναντίον της στην περιοχή. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος» σχολίασε ο Νεντίμ Σενέρ και προσθέτει:

«Κανονικά η Ελλάδα δεν πρέπει να θεωρείται κράτος. Επαναστάτησε πριν απο λίγα χρόνια, την ίδρυσαν 3 χώρες, διόρισαν ηγέτη έναν γερμανό πρίγκιπα. Αυτό το ανύπαρκτο κράτος μας επιτίθεται και μας προκαλεί με έναν ‘φθηνό’ τρόπο.

Μια χώρα που η Τουρκία με ένα σπρώξιμο θα μπορούσε να την αποτελειώσει, τώρα πήρε μαζί της την Αμερική και κάνει νταϊλίκια στην Τουρκία. Απέναντι μας βλέπουμε το μπλοκ που υπάρχει.»

«Αυτό το ανύπαρκτο κράτος, μας επιτίθεται και μας προκαλεί»

«Τότε ας πάμε να τα χτυπήσουμε να τελειώνουμε»

Ο αρθρογράφος προσθέτει ότι «η Τουρκία ως προς το ζήτημα των νησιών, στο οποίο, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, έχει δίκιο, φτάνει στο σημείο να χάνει το δίκιο της.

Τους λέμε στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά, νησίδες και βραχονησίδες και πως θα πρέπει να καθοριστεί η κυριαρχία του. Επίσης, αφου λέμε πως στέλνουν στρατιωτικές δυνάμεις, τα στρατιωτικοποιούν. Τότε ας πάμε να τα χτυπήσουμε να τελειώνουμε. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος».

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...