Προκαλεί ο Άδωνις και για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: «Να μην το κάνουμε σημαία»

Υπερ μιας «πιο αυστηρής αστυνομίας και υπέρ των καμερών στους δρόμους», μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης όσον αφορά στη γυναικοκτονία των Αγίων Αναργύρων, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ.

«Στην Ελλάδα ζούμε στο έξης παράδοξο: αν η αστυνομία δρα ρωτούμε γιατί έδρασε αν δεν δρα γιατί δεν έδρασε. Είμαι υπέρ της πιο αυστηρής αστυνομίας, είμαι πολύ υπέρ των καμερών στους δρόμους», είπε συγκεκριμένα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Επιπλέον Υπουργός Υγείας, ομολόγησε ότι μπορεί να υπάρχουν ελλείψεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είπαμε ότι λύθηκαν όλα τα προβλήματα».

«Είναι συγκλονιστικό αυτό που έχει συμβεί, δεν έχω λόγια να το περιγράψω. Έχουμε μια δολοφονία σχεδόν έξω από Αστυνομικό Τμήμα. Θα γίνει η αναγκαία έρευνα για να διερευνηθεί αν έχουν τηρηθεί τα πρωτόκολλα και οι κανονισμοί», σημείωσε και πρόσθεσε ότι το να παίρνουμε, πάντως ένα περιστατικό και να το κάνουμε σημαία για να βγάλουμε ένα συμπέρασμα νομίζω ότι δεν είναι σωστό.

«Πόσες έχετε ακούσει την είδηση ένας αστυνομικός να έχει σώσει μια ανθρωπινή ζωή εκτός υπηρεσίας; Δεν έχουμε και αυτά τα φαινόμενα στην κοινωνία μας, δεν είναι όλα διαλυμένα ούτε όλα μαύρα. Κοινωνία χωρίς έγκλημα δεν υπάρχει. Χθες σκοτώθηκαν 2 παιδάκια σε ένα σχολείο στη Φινλανδία, την πιο ασφαλή χώρα του κόσμου. Η ΕΛΑΣ έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στην πάταξη του εγκλήματος».

Επέμεινε ότι αστυνομικοί που υπηρετούν υψηλά πρόσωπα γύρισαν στην ενεργό δράση. «Έχουν πάρει και από τη δική μου τη φρουρά. Από τον πρωθυπουργό έχουν πάρει φρουρά. Αυτή τη στιγμή έχουμε τους λιγότερους στα επίσημα λεγόμενα πρόσωπα από οποιαδήποτε άλλη περίοδο».

«Ο κ. Κασσελάκης μας κατηγορεί, και μάλιστα κάνουν και πρόταση νόμου για τον όρο ‘’γυναικοκτονία’’. Γνωρίζετε ότι με τον ποινικό κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση της ανθρωποκτονίας τα ισόβια είχαν γίνει ισόβια ή 15 χρόνια και με τις ευνοϊκές διατάξεις να έβγαινες έξω στα πέντε; Η ΝΔ άλλαξε τον ΠΔ και τον έκανε ισόβια σκέτο, είναι πολύ πιο αυστηρός από ό,τι στο παρελθόν. Είναι και πιο αυστηρή η ΕΛΑΣ απ’ ό,τι στο παρελθόν, και οι επίσημοι δείκτες λένε ότι είναι και πιο αποτελεσματική».

Ελλείψεις, διευκρίνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μπορεί να υπάρχουν, δεν είπαμε ότι λύθηκαν όλα τα προβλήματα. «Θέλετε ως κοινωνία να βάλουμε κάμερα στους δρόμους; Ξέρετε ότι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων υποχρέωσε το ΥΠΠΟ να γυρίσει τις κάμερες να μην κοιτούν στο δρόμο; Στην Ελλάδα ζούμε στο έξης παράδοξο: αν η αστυνομία δρα ρωτούμε γιατί έδρασε αν δεν δρα γιατί δεν έδρασε. Είμαι υπέρ της πιο αυστηρής αστυνομίας, είμαι πολύ υπέρ των καμερών στους δρόμους».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...