Πούτιν: Η ουκρανική εισβολή στο Κουρσκ απέτυχε να επιβραδύνει τη ρωσική προώθηση στο Ντονμπάς

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως η εισβολή της Ουκρανίας στο Κουρσκ είχε σκοπό να επιβραδύνει τη ρωσική προώθηση στο Ντονμπάς, αλλά απέτυχε καθώς το Κίεβο απλώς αποδυνάμωσε τις δυνάμεις του κατά μήκος του υπόλοιπου μετώπου.

Στη μεγαλύτερη επίθεση από το εξωτερικό σε ρωσικό έδαφος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες διέσχισαν τα ρωσικά σύνορα στις 6 Αυγούστου με τη συνδρομή πλήθους μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (drones), βαρέων όπλων και πυροβολικού, μερικά από τα οποία ήταν δυτικής κατασκευής.

Ο Πούτιν, που μιλούσε στον Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ, είπε πως η Ουκρανία, με το να μεταφέρει μεγάλες και καλά εκπαιδευμένες μονάδες μέσα στη Ρωσία, αποδυναμώθηκε και επέτρεψε στη Ρωσία να επιταχύνει την επίθεση στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Πούτιν δήλωσε πως είναι «ιερό καθήκον» της Ρωσίας να απωθήσει τους εισβολείς και πως οι ρωσικές δυνάμεις αρχίζουν να εκδιώκουν τα ουκρανικά στρατεύματα από το Κουρσκ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η ρωσική προώθηση στην πόλη Ποκρόφσκ, στην ανατολική Ουκρανία, ήταν επιτυχής.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα