Πολύ σοβαρές καταγγελίες από την Ματίνα Παγώνη κατά του Άδωνι Γεωργιάδη (docs)

«Η προσπάθεια του υπ. Υγείας να αποδώσει πολιτικά κίνητρα στους γιατρούς αντί να ασχοληθεί με την επίλυση των προβλημάτων θα πέσει στο κενό», αναφέρει η ΕΙΝΑΠ

Με μια ανακοίνωση – κόλαφο η ΕΙΝΑΠ δια της γαλάζιας προέδρου της, Ματίνας Παγώνη, επιτίθεται στον Άδωνι Γεωργιάδη που στις αυτονόητες για τη δημόσια υγεία διεκδικήσεις των γιατρών των παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας «βλέπει» αριστερούς που θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα με φασαρίες στη χώρα.

«Η προσπάθεια του υπουργού Υγείας να αποδώσει πολιτικά κίνητρα στους γιατρούς αντί να ασχοληθεί με την επίλυση των προβλημάτων θα πέσει στο κενό γιατί υποστηρικτές τους θα είναι όλοι οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι γονείς», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ.

Παράλληλα στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν τρομοκρατούμαστε», υπογραμμίζοντας ότι προτεραιότητα είναι οι ασθενείς μας και «όταν υπάρχουν 3000 χειρουργεία σε αναμονή στα 2 παιδιατρικά νοσοκομεία έχουμε καθήκον να αγωνιστούμε για την πλήρη στελέχωση των χειρουργείων».

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ με μια εμπεριστατωμένη ανακοίνωση αποκαλύπτει τα fake news του Άδωνι Γεωργιάδη και αναφέρεται συγκεκριμένα στο αναισθησιολογικό τμήμα του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού επισημαίνοντας ότι:

-Η δύναμη του τμήματος από τον Ιανουάριο του 2024 έχει μειωθεί επιπλέον κατά 4 Αναισθησιολόγους (δύο προς συνταξιοδότηση και δύο παραιτήσεις , η τελευταία εκ των οποίων πραγματοποιήθηκε στις 16/05/24) με αποτέλεσμα την παραμονή 7 ενεργών ιατρών.

-Για την ασφαλή λειτουργία των 3 υπαρχουσών αιθουσών και εκτέλεση αναισθησιολογικών καθηκόντων εκτός χειρουργείου (ακτινοθεραπευτικό, διαγνωστικές επεμβατικές πράξεις στο ογκολογικό τμήμα «Ελπίδα», αναισθησιολογικό ιατρείο) απαιτείται η ελάχιστη δύναμη 11 πλήρους απασχόλησης αναισθησιολόγων.

Η διεκδίκηση της κάλυψης όλων των κενών οργανικών θέσεων του αναισθησιολογικού τμήματος, επισημαίνει η ΕΙΝΑΠ και η άρνηση της παράνομης υπερεργασίας και υπερεφημέρευσης που βάζει σε κίνδυνο τους μικρούς ασθενείς αλλά και τους γιατρούς είναι αιτήματα δίκαια.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί αφού κατήγγειλαν την απόφαση του δικαστηρίου με βάση την οποία κηρύχθηκε παράνομη και καταχρηστική η στάση εργασίας των συναδέλφων αναισθησιολόγων του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, προκήρυξαν για σήμερα Τετάρτη (29/5) στάση εργασίας 8:00 – 13:00 για τους αναισθησιολόγους του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

ΠΗΓΗolympia.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...