Πολλά νεύρα και νέοι μπελάδες για τον Νίκο Ανδρουλάκη

Σε νέους μπελάδες φαίνεται πως μπαίνει ο Νίκος Ανδρουλάκης με την έλευση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια στη Βουλή. Ο ίδιος από κοινού με την ηγετική του ομάδα αποφάσισε να μη στηρίξει την κυβέρνηση, επιστρατεύοντας την «ντρίμπλα» του σκανδιναβικού μοντέλου, όμως φαίνεται πως η θέση του αυτή προκαλεί τριγμούς και νέες διαφοροποιήσεις. «Αντάρτης» φαίνεται πως θα είναι ξανά ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος, μετά την αποχή από τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, είναι έτοιμος να διαφοροποιηθεί για δεύτερη φορά από τη γραμμή του ΠΑΣΟΚ.

Η νέα επικείμενη διαφοροποίηση του Αρκά βουλευτή έχει προκαλέσει έντονο εκνευρισμό στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς ο Κωνσταντινόπουλος θεωρείται πως βάζει τρικλοποδιές στην ηγεσία του κόμματος σε κάθε ευκαιρία. Αν μάλιστα επιβεβαιωθεί την ερχόμενη Πέμπτη μια νέα δημόσια διαφοροποίησή του, τότε δεν αποκλείεται να υπάρχουν νέα δεδομένα και πολύ αυστηρές κυρώσεις. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όμως αναμένει να δει και τι στάση θα κρατήσει η βουλευτής Δυτικής Αθήνας Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία είναι γνωστό πως βρίσκεται στο στρατόπεδο αυτών που θα ήθελαν να στηρίξουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Η ίδια δεν ανήκει στην κατηγορία Κωνσταντινόπουλου, ωστόσο σε καμία περίπτωση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θα ήθελε να δει ακόμα έναν βουλευτή του να σπάει τη γραμμή και να τραβά μοναχικό δρόμο, στην ψήφιση μάλιστα ενός τόσο σημαντικού νομοσχεδίου. Στον αντίποδα, η παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τη Χαριλάου Τρικούπη. Η απόφαση του πρώην προέδρου του κόμματος και πρώην πρωθυπουργού να μη σηκώσει «αντάρτικο» για το νομοσχέδιο και να πει ένα μεγαλοπρεπές «όχι» στα σχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη λιγοστεύει τους «πονοκεφάλους» του Νίκου Ανδρουλάκη εν όψει της ψηφοφορίας. Ο ίδιος και ο στενός πυρήνας των συνεργατών του θεωρούν ότι η παρέμβασή του θα μπορούσε να δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις από τους διαφωνούντες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ