Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  «Τελείωσαν αυτές οι διαφορές…» – Η νέα δημοσκόπηση δείχνει μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό – Τα νέα δεδομένα για τον ΣΥΡΙΖΑ

  Διαβάστε τι γράφει ο Βασίλης Σκουρής στο ieidiseis.gr:

  Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα υπήρξε η δημοσκόπηση της Metron Analysis, υπό την μεγάλη εμπειρία και ικανότητα του Στράτου Φαναρά, για λογαριασμό του Mega, καθώς κατά τη γνώμη της στήλης μπορεί να εισαχθούν πολύτιμα συμπεράσματα γι την πολιτική ζωή του τόπου.

  Πρώτον, η φθορά της κυβέρνησης είναι πλέον δεδομένη και καμία επικοινωνιακή διαχείριση δεν μπορεί να την κρύψει. Αντιθέτως, ακόμα και τα πιο φιλικά μέσα προς την κυβέρνηση, σιγά-σιγά δεν μπορεί, παρά τις περί του αντιθέτου (!) προσπάθειες να αντιστρέφουν την πραγματικότητα και να δημιουργούν εικόνα Success Story, χωρίς ακόμα μεγαλύτερες επιπτώσεις στην αξιοπιστία τους. Το δε άνοιγμα της αγοράς θα επιτείνει ακόμα περισσότερο τη φθορά, καθώς οι επιπτώσεις στη μικρομεσαία επιχείρηση αναμένονται μεγάλες, θα ενταθεί το πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια και η ανεργία θα λάβει νέες διαστάσεις.

  Δεύτερον, η αξιωματική αντιπολίτευση, δεν κερδίζει από τη φθορά της κυβέρνησης. Εκείνο που της λείπει, δεν είναι μόνο η επάρκεια αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση, είναι η μη ανάδειξη αφηγήματος για την επόμενη ημέρα για τη χώρα. Από την αξιωματική αντιπολίτευση λείπει η εναλλακτική πρόταση, η αδυναμία αυτή τη στιγμή να δώσει ελπίδα για την Ελλάδα. Παράλληλα, απαιτείται η διαμόρφωση πραγματικής ηγετικής ομάδας, να δείξει ο επικεφαλής της με ποιον θα κυβερνήσει εάν κερδίσει τις εκλογές.

  Δεν μπορεί πχ να μην δείχνεις τον υπουργό Οικονομικών σου ή τον υπουργό Άμυνας αν κερδίσεις τις εκλογές, ούτε να πιστεύεις ότι όλα τα πρόσωπα της προηγούμενης διακυβέρνησης θα είναι εκ νέου πρωταγωνιστές εάν τυχόν κληθείς να κυβερνήσεις.

  Τρίτον, το πολιτικό τοπίο ξαναγυρνάει στα επίπεδα του 2019, όσον αφορά στο συσχετισμό δυνάμεων. Η εκλογική δύναμη των κομμάτων βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα επίπεδα που κατέγραψαν οι πολιτικές δυνάμεις μεταξύ των ευρωεκλογών κα των εθνικών εκλογών του 2019.

  Η διαφορά του πρώτου και του δεύτερου κόμματος, όπως κατανοεί η στήλη τα στοιχεία, ανέρχεται μεταξύ 9 και 12 μονάδων – οι διαφορές μεταξύ 15 και 20 μονάδων δεν υπάρχουν πια, όλοι το κατανοούν-ενώ το Κίνημα Αλλαγής δεν κερδίζει ούτε με αριστερόστροφη, ούτε με δεξιόστροφη πολιτική: Από όποια πλευρά έχει κέρδη λόγω της πολιτικής που εφαρμόζει, ταυτόχρονα εμφανίζει απώλειες από την άλλη. Το ΚΚΕ μένει περίπου σταθερό, ελαφρά άνοδο εμφανίζει το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ μεγαλύτερη αύξηση εμφανίζει η Ελληνική Λύση.

  Η έξοδος από την πανδημία, όποτε αν αυτή ξεκινήσει, θα βρει τα κόμματα στην εκκίνηση που τα άφησαν οι τριπλές εκλογές του καλοκαιριού του 2019, αλλά με εντελώς νέες προκλήσεις από το νέο κόσμο που ο κορονοϊός δημιούργησε…

  ΥΓ: Από το 2019 λείπει η ένταση του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου…

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ