Τρίτη, 5 Ιουλίου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  O Μητσοτάκης ομολογεί τη ληστρική πολιτική σε βάρος των νοικοκυριών

  «Με απόλυτη ευθύνη του κ. Μητσοτάκη εξελίσσεται εδώ και 9 μήνες μία κατάσταση ακραίας οικονομικής ασφυξίας των πολιτών», δήλωσε σε συνέντευξή της η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Προοδευτική, Έφη Αχτσιόγλου.

  Μιλώντας στο “Κόκκινο 105,5”, ανέφερε ότι «Ο πρωθυπουργός ομολόγησε τη ληστρική πολιτική και την αφαίμαξη των νοικοκυριών. Επιμένει να καλύπτει και να επιδοτεί την αισχροκέρδεια, δεν την χτυπάει και δεν βάζει πλαφόν. Διατηρεί για τους παραγωγούς ενέργειας την ίδια μεθοδολογία σώρευσης υπερκερδών και οι πολίτες πληρώνουν τα σπασμένα για δεύτερη φορά διά του Κρατικού Προϋπολογισμού. Η κυβέρνηση δεν θέλει να συγκρουστεί με τα συμφέροντα που εκπροσωπούνται στην αγορά ενέργειας».

  «Το να τεθεί πλαφόν δεν είναι ζήτημα δημοσιονομικού κόστους, το να φορολογηθούν τα υπερκέρδη -που η κυβέρνηση δεν έχει κάνει ακόμη την άσκηση- δεν θα έφερνε δημοσιονομική επιβάρυνση, έσοδα θα έφερνε στα κρατικά ταμεία. Άρα, δεν είναι δημοσιονομικό το ζήτημα», πρόσθεσε η κ. Αχτσιόγλου.

  «Η έκρηξη των τιμών έχει εξαπλωθεί εκτός από την ενέργεια σε όλα τα βασικά είδη διατροφής και κατανάλωσης», ενώ «ο κατώτατος μισθός εξακολουθεί να είναι κάτω από τα επίπεδα του 2010» και «δεν μπορεί να επιτελέσει τη βιοποριστική του λειτουργία», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι «ο κατώτατος μισθός θα έπρεπε ήδη να έχει αυξηθεί στα 800 ευρώ και να έχει γίνει μείωση των ΕΦΚ καυσίμων και του ΦΠΑ στα τρόφιμα».

  Αναφερόμενη, τέλος, στην επίθεση του Β. Οικονόμου στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δ. Αυγέρη υπογράμμισε ότι «πρόκειται για χυδαιότητα και σεξιστικό οχετό, δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να τον καλύπτει. Αν δεν τον αποπέμψει σημαίνει ότι εκφράζει την πολιτική ηθική του συνόλου της ΝΔ».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ