Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

    Latest Posts

    Novartis: Την παραπομπή σε δίκη των Παπαγγελόπουλου, Τουλουπάκη, Ντζούρα και Μανώλη προτείνει η Εισαγγελέας

    Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ελένη Μετσοβίτου- Φουρλή ζήτησε την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, της Ελένης Τουλουπάκη και των δύο επίκουρων εισαγγελέων εγκλημάτων διαφθοράς, Χρήστου Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη, για την υπόθεση Novartis.

    Αντίθετα απαλλακτική είναι η πρόταση της εισαγγελέως για τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, τον εκδότη και δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και τους δημοσιογράφους Γιάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρο Τάρκα.

    Συγκεκριμένα, με πρόταση 380 σελίδων, η εισαγγελέας προτείνει στο Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός και οι τρεις εισαγγελείς που διετέλεσαν αρμόδιοι για την Εισαγγελία Διαφθοράς για την υπόθεση της εμπλοκής των 10 πολιτικών προσώπων στις παράνομες πρακτικές της Novartis.


    H εισαγγελική λειτουργός προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη ο Παπαγγελόπουλος, η Τουλουπάκη που χειρίστηκε την προκαταρκτική έρευνα και απέστειλε τον φάκελο για τους πολιτικούς στη Βουλή, όπως και οι συνεργάτες της, Ντζούρας και Μανώλης.

    Η εισαγγελική λειτουργός αποδίδει στους τέσσερις το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος. Οι κατηγορίες σε βάρος τους σχετίζονται με τους χειρισμούς της Εισαγγελίας Διαφθοράς με τα 10 πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση Νοvartis.

    Αντίθετα, σχετικά με τις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για εκβιαστικές πρακτικές σε βάρος του από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και δημοσιογράφους (Ι. Φιλιππάκης, Γιάννα Παπαδάκου, Αλέξανδρος Τάρκας και Κώστας Βαξεβάνης) η πρόταση της εισαγγελέως είναι στο σύνολό της απαλλακτική.

    Τον τελικό λόγο για την παραπομπή ή μη των εμπλεκομένων στην υπόθεση της Novartis θα έχει το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, το οποίο θα εκδώσει σχετικό αμετάκλητο βούλευμα.

    - Advertisement -

    Latest Posts

    ΠΥΘΙΑ