Novartis: Την παραπομπή σε δίκη των Παπαγγελόπουλου, Τουλουπάκη, Ντζούρα και Μανώλη προτείνει η Εισαγγελέας

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ελένη Μετσοβίτου- Φουρλή ζήτησε την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, της Ελένης Τουλουπάκη και των δύο επίκουρων εισαγγελέων εγκλημάτων διαφθοράς, Χρήστου Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη, για την υπόθεση Novartis.

Αντίθετα απαλλακτική είναι η πρόταση της εισαγγελέως για τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, τον εκδότη και δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και τους δημοσιογράφους Γιάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρο Τάρκα.

Συγκεκριμένα, με πρόταση 380 σελίδων, η εισαγγελέας προτείνει στο Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός και οι τρεις εισαγγελείς που διετέλεσαν αρμόδιοι για την Εισαγγελία Διαφθοράς για την υπόθεση της εμπλοκής των 10 πολιτικών προσώπων στις παράνομες πρακτικές της Novartis.


H εισαγγελική λειτουργός προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη ο Παπαγγελόπουλος, η Τουλουπάκη που χειρίστηκε την προκαταρκτική έρευνα και απέστειλε τον φάκελο για τους πολιτικούς στη Βουλή, όπως και οι συνεργάτες της, Ντζούρας και Μανώλης.

Η εισαγγελική λειτουργός αποδίδει στους τέσσερις το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος. Οι κατηγορίες σε βάρος τους σχετίζονται με τους χειρισμούς της Εισαγγελίας Διαφθοράς με τα 10 πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση Νοvartis.

Αντίθετα, σχετικά με τις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για εκβιαστικές πρακτικές σε βάρος του από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και δημοσιογράφους (Ι. Φιλιππάκης, Γιάννα Παπαδάκου, Αλέξανδρος Τάρκας και Κώστας Βαξεβάνης) η πρόταση της εισαγγελέως είναι στο σύνολό της απαλλακτική.

Τον τελικό λόγο για την παραπομπή ή μη των εμπλεκομένων στην υπόθεση της Novartis θα έχει το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, το οποίο θα εκδώσει σχετικό αμετάκλητο βούλευμα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση