Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Ερωτηματικά, εικασίες και σενάρια: Γιατί ο Βαρουφάκης επέλεξε τώρα την σκληρή επίθεση σε Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ – Πολύ χοντρό παρασκήνιο

  Αλλαγή πλεύσης σηματοδοτεί η ξαφνική «επίθεση» του Γ. Βαρουφάκη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, δύο μόνο εβδομάδες μετά το προσκλητήριο που είχε απευθύνει προς τον Αλ. Τσίπρα για κοινό μέτωπο έναντι της κυβέρνησης.

  Στόχος του η ηγεσία αλλά και κορυφαία στελέχη (Γ. Δραγασάκης, Ευκλ. Τσακαλώτος κ.ά.) που κατείχαν καίριες κυβερνητικές θέσεις την περίοδο 2015 – 2019. Αίσθηση μάλιστα προκάλεσε το γεγονός ότι στην υψηλών τόνων κριτική του για ορισμένα ζητήματα έβαλε στην… ίδια μοίρα τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για διαχρονικές ευθύνες.

  Σε… νεκρό –πολιτικά– χρόνο, ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25 ανέσυρε από το χρονο­ντούλαπο της Ιστορίας του 2015 την περίφημη υπόθεση με τις ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων του Eurogroup. Συ­γκεκριμένα αποκάλυψε ότι η καταγραφή των συζητήσεων από την πλευρά του έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του τότε πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, ενώ το υλικό σε ηλεκτρονική μορφή διανεμόταν κάθε φορά στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

  Η αποκάλυψη αυτή έδωσε την ευκαιρία στην κυβέρνηση να ζητήσει εξηγήσεις από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο η Κουμουνδούρου απέφυγε να προβεί σε οποιοδήποτε επίσημο σχόλιο. Με αφορμή την κύρωση από τη Βουλή της σύμβασης για το Ελληνικό, με τη θετική ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βαρουφάκης μίλησε για διαχρονικό σκάνδαλο με ευθύνη των κυβερνήσεων τόσο της σημερινής όσο και της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα. Έκανε λόγο για αδιαφάνεια και αμφισβητούμενες διαδικασίες προς όφελος του επιχειρηματικού ομίλου που ανέλαβε το έργο. Πυρά τόσο κατά της κυβέρνησης Κυρ. Μητσοτάκη όσο όμως και κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 και για το ζήτημα της Τράπεζας Πειραιώς φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να κάνει λόγο για «προδιαγεγραμμένη απάτη». Η δριμεία κριτική του σε βάρος της Κουμουνδούρου έχει προκαλέσει απορίες και ερωτηματικά και έχει πυροδοτήσει εικασίες και διάφορα σενάρια.

  Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διερωτώνται αν αυτή η «ξαφνική επίθεσή» του ήταν ένα μεμονωμένο –λόγω συγκυριών– φαινόμενο ή συνιστά αλλαγή γραμμής από την πλευρά του κ. Βαρουφάκη ή ο ίδιος και τα στελέχη του ΜέΡΑ25, με βάση και τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, έχουν καταλήξει στην εκτίμηση ότι η… επιβίωση του κόμματος περνάει αναγκαστικά μέσα από τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ. «Αν εμείς εμφανιζόμαστε ως… ουρά ή ως συνοδοιπόροι του κ. Τσίπρα, γιατί οι ψηφοφόροι να έρθουν σε εμάς και να μην πάνε κατευθείαν στον ΣΥΡΙΖΑ;», σημειώνει βουλευτής του ΜέΡΑ25. Ο τελευταίος είναι μεταξύ των στελεχών αυτών που τάσσονται υπέρ της σκληρής γραμμής έναντι της Κουμουνδούρου προκειμένου «να προσεγγίσουμε τους ψηφοφόρους που εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ απογοητευμένοι με τα κε­ντροαριστερά ανοίγματα του κ. Τσίπρα». Τις επόμενες ημέρες (εβδομάδες) θα φανεί αν ο κ. Βαρουφάκης έχει επιλέξει να ακολουθήσει… στρατηγική ρήξης με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗparon.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ