Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Eπικίνδυνη κυβέρνηση: Καταρρέει το ΕΣΥ σε όλη τη χώρα με τις αναστολές των υγειονομικών

  Στο σημείο «μηδέν» βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς η πανδημία επελαύνει και τα νοσοκομεία δέχονται μεγάλη πίεση από διασωληνωμένους και εισαγωγές. «Κερασάκι στην τούρτα» αποτελεί η αναστολή εργασίας χιλιάδων εργαζομένων, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί.

  Τα κενά που δημιουργήθηκαν την 1η Σεπτεμβρίου δυσχεραίνουν την κατάσταση και ο τομέας της δημόσιας Υγείας βρίσκεται μπροστά σε δύο αρνητικές συνέπειες: την κατάρρευση των μονάδων Υγείας, με δραματικά αποτελέσματα για τους ασθενείς, και την εμπλοκή των ιδιωτών.

  Μάλιστα, τα κενά που δημιουργεί η τιμωρητική τακτική της κυβέρνησης απλώνονται σε όλη την επικράτεια. Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΑΥΓΗ ως προς τον απόλυτο αριθμό των ανεμβολίαστων υγειονομικών, αλλά και τα ποσοστά σε επιμέρους νοσοκομεία.

  Πέρα από την Αττική, όπου βρίσκονται περίπου οι μισοί μη εμβολιασμένοι, μεγάλο πρόβλημα επικρατεί και στην υπόλοιπη χώρα, αν σκεφτούμε την αναλογικότητα του πληθυσμού. Πάντως, πρέπει να διευκρινίσουμε ότι τα στοιχεία που παρουσιάζουμε δεν είναι τα συνολικά και γι’ αυτό υπάρχει συγκεκριμένος λόγος.

  Μπάχαλο στις ΥΠΕ

  Πέρα από την 1η Υγειονομική Περιφέρεια, που ενημέρωσε ότι 3.900 εργαζόμενοι θα μπουν σε αναστολή, στις υπόλοιπες ΥΠΕ δεν υπήρχε σαφής εικόνα για τον αριθμό των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Μάλιστα καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας δεν υπήρξε ενημέρωση, παρά την επικοινωνία που επιδιώξαμε. Συνεπώς τα στοιχεία προέρχονται από πληροφορίες που συλλέξαμε από κατά τόπους σωματεία εργαζομένων και διοικήσεις.

  Άρα στην πραγματικότητα η εικόνα που διαμορφώνεται είναι ότι π.χ. στην Κρήτη οι μη εμβολιασμένοι υγειονομικοί είναι τουλάχιστον 446. Οι αριθμοί δηλαδή αποτελούν το «πάτωμα» και πάνε μόνο προς τα πάνω.

  Σε κάθε περίπτωση, πάντως, γίνεται εμφανές το μέγεθος του προβλήματος, το οποίο δεν λύνεται με το διάπλατο άνοιγμα στον ιδιωτικό τομέα.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗavgi.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ