Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Δυο φορές ψεύτης ο Μητσοτάκης – Τα στοιχεία που τον εκθέτουν – Πως ο Τσίπρας ξεσκέπασε τον πολιτικό απατεώνα (ΒΙΝΤΕΟ)

  «Χωρίς στοιχεία πάλι σήμερα είπατε ότι είμαι ψεύτης και λαϊκιστής. Εσείς είστε δύο φορές ψεύτης και μας κατηγορείτε χωρίς στοιχεία. Τεκμηριώστε την άποψή σας με στοιχεία και όχι ύβρεις προς τους πολιτικούς σας αντιπάλους» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην δευτερολογία του, απαντώντας στον Πρωθυπουργό που τον κατηγόρησε για ψέματα και λαϊκισμό.

  Όπως είπε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποδομεί μία άποψη όταν δεν του αρέσει, αλλά κάνει λόγο για ψέματα. «Λέει ότι “καμία χώρα λέει δεν παρακάμπτει τις κεντρικές διεργασίες εμβολιασμών».

  Με κατηγόρησε ότι είπα βαριές κουβέντες για Γερμανία και να πάρω τηλέφωνο τη Μέρκελ μήπως έχει παρεξηγηθεί. Είπε ότι “ουδείς στην ΕΕ τολμά να πάρει το ρίσκο και να ανοίξει θέμα διμερών συμφωνιών και ειδικά για το ρώσικο εμβόλιο Sputnik V”. Καταθέτω στα πρακτικά από την επίσημη σελίδα του γερμανικού υπουργείου Υγείας.

  Από τα ήδη εγκεκριμένα εμβόλια της Pfizer η χώρα έχει λάβει πάνω από 60 εκατ. δόσεις μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκτός από αυτά σε εθνικό επίπεδο έχει εξασφαλίσει επιπλέον 30 εκατ. δόσεις. Μόνο από τη Moderna παίρνει 50 εκατ. δόσεις και επιπλέον κάνει διαπραγματεύσεις σε εθνικό επίπεδο και για περισσότερα. Μόνο από Pfizer και Moderna μπορεί να λάβει για φέτος αθροιστικά 140 εκατ.» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

  «Μας είπατε επίσης ότι ουδείς είναι αυτός που διανοείται στην Ευρώπη να συζητήσει την αγορά εμβολίων πέρα του ευρωπαϊκού πλαισίου. Αναφερθήκατε ειδικά στο Sputnik. Δε θα αναφερθώ στον καγκελάριο της Αυστρίας Κουρτς, ομοϊδεάτης σας, ο οποίος είπε ότι βρίσκεται σε διαπραγμάτευση και υπάρχει δεσμευτική υπόθεση γρήγορης παράδοσης 300.000 δόσεων του εμβολίου τον Απρίλιο, 500.000 το Μάιο και 200.000 αρχές Ιουνίου.

  Δείτε δημοσίευμα του ZDF που λέει: “Στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας (18 Μαρτίου) ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας εισηγήθηκε μία γρήγορη έγκριση του εμβολίου Sputnik. Στο ίδιο πνεύμα ο δήμαρχος του Βερολίνου προέτρεψε να αρπάξουμε την ευκαιρία για την παραλαβή εμβολίων Sputnik”».

  «Τι είδους εθελοδουλία είναι αυτή που έχουμε; Απέναντι σε ποιον; Σε αυτούς που βλέπουνε μόνοι τους την ανάγκη και σπεύδουν να κατανοήσουν ότι δεν είναι ζήτημα γεωπολιτικών συνθηκών και ισορροπιών. Βρισκόμαστε μπροστά σε μία πρωτοφανή αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χώρες όχι τόσο προηγμένες όπως η Ελλάδα, βαλκανικές χώρες, έχουν διπλάσιο ποσοστό στη ροή εμβολιασμών. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ