Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Χοντρό παρασκήνιο: Το φαβορί για τη θέση του γραμματέα στον ΣΥΡΙΖΑ

  Στο ποιος θα είναι ο επόμενος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επικεντρώνεται το ενδιαφέρον στην αξιωματική αντιπολίτευση την εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε.
  Τα προγνωστικά επιμένουν υπέρ του… νυν, Δημήτρη Τζανακόπουλου, οι εσωκομματικές μετοχές του οποίου ανεβήκαν κατακόρυφα μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του συνεδρίου και της ακόμα πιο δύσκολης διαδικασίας των εκλογών της 15ης Μαΐου, οι οποίες ήταν πρωτόγνωρες στην Ελλάδα αφού για πρώτη φορά εκλέχθηκε Κεντρική Επιτροπή απευθείας από τη βάση ενός κόμματος.


  Κι ο ίδιος, άλλωστε, ο Αλέξης Τσίπρας βάζει θετικό βαθμό στον κ. Τζανακόπουλο.

  Από την άλλη, ωστόσο, υπάρχουν κι εκείνοι που προκρίνουν μια γυναίκα για την θέση, από τη στιγμή μάλιστα που το θηλυκό φύλο πήγε πολύ καλά στην ψηφοφορία και θα πήγαινε πολύ καλά ακόμα κι αν δεν υπήρχε η ποσόστωση του 50- 50.

  Σε αυτή την περίπτωση, προτεραιότητα έχουν οι γυναίκες της πρώτης δεκάδας στην περιφέρεια Αττικής – αλλά και η πρωτεύσασα στην Ήπειρο, Όλγα Γεροβασίλη: Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, με επικρατέστερη να θεωρείται η κυρία Ξενογιαννακοπούλου σε μια τέτοια περίπτωση για τρεις λόγους.

  Έχει προηγούμενη σχετική εμπειρία στο ΠΑΣΟΚ, συμβολίζει τον εμπλουτισμό του ΣΥΡΙΖΑ με πολλούς πασοκογενείς και, το κυριότερο ίσως, σε αντίθεση με τις κυρίες Αχτσιόγλου και Δούρου δεν έχει αρχηγικές βλέψεις για το μέλλον.
  Η απάντηση θα δοθεί από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Κεντρικής Επιτροπής το προσεχές Σάββατο, 28 Μαΐου.


  Όσον αφορά τα όσα έλαβαν χώρα στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και, κυρίως, τον αποκλεισμό του Νίκου Ανδρουλάκη σε συγκυβέρνηση με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου παρατηρούν πως στη Χαριλάου Τρικούπη δεν μπορούν να αγνοούν για πολύ καιρό ακόμα την πολιτική πραγματικότητα:
  «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι ούτε πρώτο ούτε δεύτερο στις εκλογές για να μπορεί να κάνει επιλογή συγκυβερνήτη και πρωθυπουργού με την άνεση που το παρουσιάζει ο κ. Ανδρουλάκης Είμαστε ξεκάθαροι εδώ και πολύ καιρό ότι επιθυμούμε προοδευτική κυβέρνηση. 


  Αν, όμως, οι προοδευτικές δυνάμεις δεν το επιθυμούν, υπάρχει πάντοτε το ενδεχόμενο των δεύτερων εκλογών, που δίνουν κατά πάσα πιθανότητα αυτοδυναμία στον πρώτο», σημειώνουν με νόημα οι ίδιες πηγές…

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ