Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021

Οι επενδύσεις του Ιβάν Σαββίδη που… τρομάζουν και η περιουσία του Βαρδή Βαρδινογιάννη

Η ιστοσελίδα «ceoworld» έκανε αφιέρωμα στους 2 πιο πλούσιους επιχειρηματίες στην Ελλάδα. Όπως είναι φυσικό, ο Ιβάν Σαββίδης είναι το ένα από τα δύο...
More

  Latest Posts

  «Φωτιά» βάζουν δύο Ευρωπαϊκοί οργανισμοί που καταγράφουν τις δημοσκοπήσεις: Ποια η διαφορά, πόσες μονάδες χάνει η ΝΔ, τι κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

  Στην Ευρώπη οι πιο έγκυροι «οργανισμοί» που καταγράφουν τις δημοσκοπήσεις είναι το Politico και το EuropeElects.

  Kαι οι δύο τροφοδοτούνται από το σύνολο των δημοσκοπήσεων που πραγματοποιούνται σε κάθε χώρα και στη συνέχεια τις επεξεργάζονται με τις δικές τους μεθοδολογίες. Επειτα, με απόλυτη διαφάνεια τις δημοσιεύουν σε χρονοσειρές, με διάρκεια αρκετά χρόνια, έτσι ώστε ο ενδιαφερόμενος να έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τις τάσεις.

  Τι λένε τα σχετικά Poll of the Polls για τη χώρα μας;

  Στο Europe Elects, λίγο πριν από το Πάσχα (21 Απριλίου), η ΝΔ συγκέντρωνε ποσοστό 42,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ 27,2%. Για να μην υπάρχουν απορίες σχετικά με το «θηριώδες» ποσοστό της ΝΔ, ας επισημάνουμε ότι 12 μήνες πριν (τον Απρίλιο του 2020), στο απόγειο της κυβερνητικής επιτυχίας στη διαχείριση της πρώτης φάσης της πανδημίας, η ΝΔ είχε 48,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ 25,8%. Μια πτώση 6 ποσοστιαίων μονάδων σε έναν χρόνο δεν είναι ασήμαντη. Από την άλλη, η πολιτική κυριαρχία της ΝΔ είναι αναμφισβήτητη.

  Πάμε στην αντίστοιχη Poll of the Polls του Politico. Στις 28 Απριλίου η έρευνα έδινε 44% στη ΝΔ και 27% στον ΣΥΡΙΖΑ. Ακριβώς έναν χρόνο πριν, τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 49% και 25%. Πάνω-κάτω οι ίδιες τάσεις. Αξιοσημείωτη κάμψη της κυβέρνησης (5 μονάδες στο Politico) μαζί με αναμφισβήτητη πολιτική κυριαρχία.

  Για να ολοκληρωθεί η εικόνα, και στα δύο Poll of the Polls εμφανίζεται μια οριακή άνοδος, περίπου μια κατάσταση στασιμότητας για τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, κοντά στο 27%. Δεν απειλείται από κανέναν (για τη δεύτερη θέση), ταυτόχρονα δεν απειλεί κανέναν (για την πρωτιά).

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ