Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022

Η MYTILINEOS, η Vodafone και η Centrica υπογράφουν 10ετές «πράσινο» PPA στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η MYTILINEOS (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US) μέσω του Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD) και η Centrica υπέγραψαν Συμφωνία Αγοράς Ενέργειας (PPA) με την Vodafone UK που σχετίζεται με παραγόμενη...
More

  Latest Posts

  Υποχρεωτικός εμβολιασμός για άνω των 60 ετών – Βαρύ πρόστιμο κάθε μήνα στους ανεμβολίαστους

  Η κυβέρνηση προχωρά σε ένα οικονομικό «πέναλτι» για να ενθαρρύνει  τους πολίτες άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν.

  Ειδικότερα όσοι (άνω των 60) δεν έχουν κάνει το βήμα προς την επιχείρηση Ελευθερία θα πρέπει να το πράξουν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Διαφορετικά από τις 16 Ιανουαρίου έρχεται πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα, το οποίο θα βεβαιώνεται από την ΑΑΔΕ, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο  υπουργικό συμβούλιο. 

  «Η νέα μετάλλαξη μας ανησυχεί και μας καλεί σε επαγρύπνηση» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ είπε ότι η απάντηση είναι τα μέτρα προστασίας και όχι ένα lockdown. 

  Αναφερόμενος στην πορεία των εμβολιασμών είπε ότι την τελευταία εβδομάδα η χώρα μας είναι δεύτερη στους ρυθμούς για την τρίτη δόση. «Πηγαίνουμε καλύτερα, αλλά όχι όσο θέλουμε και όσο πρέπει», είπε και πρόσθεσε ότι οι πολίτες άνω των 60 ετών εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί απέναντι στο εμβόλιο, ενώ είναι εκείνοι κυρίως, που νοσηλεύονται. 

  «Ενώ όλες οι ηλικιακές ομάδες ανταποκρίνονται, υπάρχει μία μόνο η οποία επιμένει να καθυστερεί. Από τους 580.000 ανεμβολίαστους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών, δυστυχώς μόνο 60.000 έσπευσαν να εμβολιαστούν εντός του μήνα Νοεμβρίου. Και είναι κυρίως οι άνω των 60 οι οποίοι νοσηλεύονται και δυστυχώς πολλοί από αυτούς χάνονται. Και όπως έχουμε πει πολλές φορές, είναι άδικοι θάνατοι» είπε χαρακτηριστικά στην τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός.

  «Σκεφτείτε ότι στην Πορτογαλία όπου οι άνω των 60 έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό της τάξης του 98%, αν δεν κάνω λάθος, άμα δείτε τα δεδομένα οι κατειλημμένες ΜΕΘ και οι απώλειες είναι ελάχιστες. Αντίθετα, στην Ελλάδα, και παρά την πολύ μεγάλη προσπάθεια που όλοι έχουμε καταβάλει, το ποσοστό εμβολιασμού σε αυτές τις ηλικίες κινείται ακόμα στο 83%. Συνεπώς, αυτοί οι πολίτες πρέπει πρώτοι να προστατευτούν, καθώς συχνά είναι και εκείνοι οι οποίοι αργούν να πάνε στο νοσοκομείο, επιβαρύνοντας δυστυχώς ακόμα περισσότερο την κατάστασή τους. Εμποδίζοντας όμως και τη νοσηλεία άλλων σοβαρών ασθενειών» πρόσθεσε.

  Όπως είπε οι ειδικοί εκτιμούν ότι η σημασία του εμβολίου ενός 70άρη ισοδυναμεί με 34 εμβολιασμούς νεότερων από πλευράς δημόσιας υγείας. «Στην προστασία, λοιπόν, ακριβώς των συμπολιτών μας, αυτών των συμπολιτών μας, στρέφουμε τώρα την προσοχή μας. Γι’ αυτό το λόγο και ο εμβολιασμός τους καθίσταται στο εξής υποχρεωτικός» ανακοίνωσε.

  Όπως είπε είναι μία απόφαση που τον βασάνισε προσωπικά. «Αισθάνομαι, ωστόσο, βαρύτερη την ευθύνη μου να σταθώ δίπλα στους πιο ευάλωτους έστω και αν ίσως πρόσκαιρα δυσαρεστηθούν. Δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι με αυτή μας την πολιτική απόφαση θα σωθούν ανθρώπινες ζωές. Γιατί ο εμβολιασμός αναδεικνύεται σε κάτι περισσότερο από υποχρεωτικός. Σώζει ζωές. Είναι αναγκαίος για την υγεία. Είναι πια αναγκαίος για ολόκληρη την κοινωνία» υπογράμμισε.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ