Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Τραγικά τα νέα για Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση του Mega του Μαρινάκη (pics)

  Η κυβέρνηση διατηρεί διαφορά ασφαλείας από τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

  Οι πολίτες επιθυμούν κυβέρνηση αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές ενώ η ακρίβεια εξακολουθεί να τους προβληματίζει έντονα.

  Στην ερώτηση για την πορεία της χώρας το 56% θεωρεί πως κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, το 36% προς τη σωστή και ένα 5% ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

  Το σημαντικότερο πρόβλημα θεωρούν πως είναι η ακρίβεια σε ποσοστό 33% και ακολουθεί η οικονομία με 29%, η εξωτερική πολιτική/ πόλεμος στην Ουκρανία με 7%, η ενεργειακή κρίση με 6% και πολιτικοί/πολιτικό σύστημα με 6%.

  Στην αξιολόγηση της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για την κυβέρνηση θετικά εκφράζεται το 39% και αρνητικά το 53%, ενώ για την αντιπολίτευση το 17% και το 72% αντίστοιχα.

  Στην αξιολόγηση των πολιτικών αρχηγών για τον Κυριάκο Μητσοτάκη θετικά εκφράζεται το 44% και αρνητικά το 50% ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα θετικά το 21% και αρνητικά το 71%.

  Η κυβέρνηση καταγράφει τα 4 υψηλότερες επιδόσεις της στον τουρισμό με 75%, στον ψηφιακό μετασχηματισμό με 64%, στην αμυντική θωράκιση 64% και στην εξωτερική πολιτική με.

  Στον αντίποδα χαμηλές πτήσεις καταγράφει η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της διαφθοράς με 67%, στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού με 64%, στην εγκληματικότητα με 61% και στα εργασιακά με 60%.

  Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 8 μονάδες διαφορά καθώς συγκεντρώνει 28,9% έναντι 20,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 11,3%, το ΚΚΕ με 4,8%, το ΜέΡΑ25 με 3,6% και η Ελληνική Λύση με 3,4%.

  Στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά εκτινάσσεται στις 10,2 μονάδες καθώς η ΝΔ παίρνει 36,5% έναντι 26,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 14,2%, το ΚΚΕ με 6%, το ΜεΡΑ25 με 4,5% και η Ελληνική Λύση με 4,3%.

  Στην παράσταση νίκης η ΝΔ έχει σαφές προβάδισμα με 68% έναντι 17% του ΣΥΡΙΖΑ και 4% του ΠΑΣΟΚ.

  Στο ερώτημα για καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 37% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 17%. Στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης με 6%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 3%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 2% και ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 2%.

  Τέλος το 51% επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση και το 47% κυβερνήσεις συνεργασίας σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ