Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Το σχέδιο της κυβέρνησης για κλείσιμο νοσοκομείων εν μέσω έξαρσης της πανδημίας είναι υγειονομικό σαμποτάζ

  «Η συζήτηση που άνοιξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για κλείσιμο νοσοκομείων, εν μέσω νέας έξαρσης της πανδημίας, μόνο ως υγειονομικό σαμποτάζ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί», διεμήνυσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

  Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA τόνισε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ ποτέ δεν ενίσχυσε ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας», επισήμανε ότι «αυτό οδήγησε το ΕΣΥ να λειτουργεί μέσα στην πανδημία ως σύστημα της μίας νόσου». «Το 2020 καταγράφηκε υπερβολική θνησιμότητα με πάνω από 9.000 απώλειες συμπολιτών μας, εξαιτίας του μονοθεματικού χαρακτήρα του συστήματος», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος, υπενθυμίζοντας την «άρνηση της ΝΔ να προχωρήσει σε πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα στην υγεία, αφήνοντας έτσι τις ιδιωτικές κλινικές να κερδοσκοπούν στις πλάτες ενός μονοθεματικού ΕΣΥ».

  «Εν μέσω πανδημίας, ο προϋπολογισμός για τη δημόσια υγεία για το 2021 μειώθηκε κατά 600 εκ. σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ έχουμε και 1680 λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα υγείας», υπογράμμισε.

  «Είναι πραγματικά εγκληματικό λοιπόν, μέσα σε αυτές τις συνθήκες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση να βάζουν στο τραπέζι σχέδιο για κλείσιμο νοσοκομείων και συγχωνεύσεις κλινικών», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

  Κάνοντας λόγο για «αποτυχία της ΝΔ στο πεδίο του εμβολιασμού», ανέφερε ότι «η κυβέρνηση έπεσε έξω στο στόχο που είχε διακηρύξει πως στις αρχές καλοκαιριού θα έχει εμβολιαστεί το 70% των πολιτών και θα έχουμε οικοδομήσει το τείχος συλλογικής ανοσίας, καθώς με βάση τα σημερινά στοιχεία μόλις το 40% με 45% των πολιτών έχει εμβολιαστεί».

  «Η αποτυχία αυτή εξηγείται από την άρνηση της κυβέρνησης να ενισχύσει συνολικά το σύστημα υγείας και ειδικότερα την πρωτοβάθμια περίθαλψη στην οποία δεν πιστεύει -προεκλογικά μάλιστα η ΝΔ αποκαλούσε τις ΤΟΜΥ σοβιετικό σύστημα», τόνισε.

  «Η αποτυχία όμως εξηγείται και από μια σειρά από κινήσεις που τραυμάτισαν σε πολύ μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη των πολιτών», είπε, «όπως ήταν οι παλινωδίες με το εμβόλιο της Astra Zeneca, η άρνηση της ΝΔ να δώσει τα πρακτικά της επιτροπής ή η θέσπιση του ακαταδίωκτου». «Κι όλα αυτά όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή ότι η διαφάνεια στις αποφάσεις είναι καθοριστικός παράγοντας για την αντιμετώπιση της πανδημίας», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ