Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Το Μαξίμου σε πανικό ανακοινώνει μέτρα πριν σβήσει τα πύρινα μέτωπα – Έκρηξη οργής στις καιόμενες περιοχές

  Η επιλογή της κυβέρνησης να ανακοινώσει μέτρα ενώ ακόμα δεν έχει καταφέρει να σβήσει τα πύρινα μέτωπα που επελαύνουν, αποτυπώνει τον πανικό του Μαξίμου.

  Η φθορά του Κυριάκου Μητσοτάκη από την αποτυχημένη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών και η οργή των κατοίκων που, πλέον, επικεντρώνεται στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, οδήγησαν το Μαξίμου στην απόφαση να ανακοινώσει στις 17:00 μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων ενώ ακόμα τα πύρινα μέτωπα επελαύνουν σε πολλές περιοχές της χώρας.

  Η επικοινωνιακή ομάδα του Μαξίμου που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η προστασία της εικόνας του Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεκίνησε ήδη από τη Δευτέρα, τις διαρροές για μέτρα πολλών εκατομμυρίων και για fast track διαδικασίες σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποσπάσουν την προσοχή των κατοίκων από τα πύρινα μέτωπα που ακόμα καίνε.

  Τα μέτρα, όπως αναμένεται, θα ακολουθήσουν την πεπατημένη με μια μικρή αύξηση των ποσών που αναμένεται να δοθούν. Μέτρα – «ασπιρίνες» ειδικά για κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας, της Ηλείας, της Μεσσηνίας και της Φωκίδας που είδαν το βιος τους να γίνεται στάχτη.

  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέτρα θα κινηθούν στην εξής κατεύθυνση:
  -για πλήρως κατεστραμμένο σπίτι αποζημίωση 15.000 ευρώ και για πλήρως κατεστραμμένη επιχείρηση 20.000 ευρώ

  -για μεγάλες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις (αλλά επισκευάσιμες) 8.000 ευρώ

  -για μικρές ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις 3.000 ευρώ

  Παράλληλα όπως προβλέπεται σε όλες τις περιπτώσεις φυσικών καταστροφών θα ανακοινωθούν απαλλαγές από φορολογικές υποχρεώσεις όπως εισφορές και ΕΝΦΙΑ.

  Παράλληλα, όπως προβλέπεται, στις περιπτώσεις φυσικών καταστροφών αναμένεται να δοθεί ένα εφάπαξ ποσό για τις πρώτες ανάγκες των πληγέντων όπως επίσης πρόβλεψη για επιδότηση ενοικίου ενώ ειδικά μέριμνα θα ανακοινωθεί για τους αγρότες που επλήγησαν.

  Όσον αφορά στις επισκευές και ανακατασκευές σπιτιών αυτό που ισχύει είναι κρατική αρωγή του 80% του ποσού και άτοκο δάνειο με εγγύηση του δημοσίου για το υπόλοιπο 20%.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗavgi.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ