Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Το ΚΙΝΑΛ χωρίστηκε στα δύο για χάρη της ΝΔ

  Καζάνι που βράζει θυμίζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής καθώς έχει χωριστεί στα δύο με αφορμή τον νέο Ποινικό Κώδικα της ΝΔ. Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο κόντρα στην κεντρική γραμμή του κόμματος, ενώ η Νάντια Γιαννακοπούλου που στηρίζει τον Ανδρέα Λοβέρδο, παραιτήθηκε από εισηγήτρια του κόμματος.

  Ο Ανδρέας Λοβέρδος, από το βήμα της Βουλής, ξεκαθάρισε ότι θα πει «ναι» επί της αρχής και στις περισσότερες διατάξεις του νομοσχεδίου Τσιάρα – ενώ το κόμμα του δηλώνει «παρών» – επιβεβαιώνοντας ότι από τους υποψηφίους για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι εκείνος που βρίσκεται πιο κοντά προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τη ΝΔ.

  «Απαλλαγμένος πλέον στο να υπακούω στους κομματικούς συσχετισμούς θα δώσω απολύτως το δικό μου στοιχείο της πολιτικής μου ταυτότητας ως ελεύθερος άνθρωπος και μέλος του κοινοβουλίου» είπε. «Θα πράξω σύμφωνα με την συνείδηση μου χωρίς φόβο και πάθος καθώς τίποτα δεν με δεσμεύει και σας λέω ότι παρά του ότι διαφωνώ σε ορισμένα ζητήματα ψηφίζω ναι επί της αρχής και των περισσοτέρων άρθρων», συμπλήρωσε.

  Απάντηση στον Ανδρέα Λοβέρδο και τη Νάντια Γιαννακοποπούλου που διαφωνούν με το «παρών» του Κινήματος Αλλαγής έδωσαν από το βήμα της Βουλής ο γραμματέας της ΚΟ Βασίλης Κεγκέρογλου και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κώστας Σκανδαλίδης.

  Ο Β. Κεγκέρογλου κατήγγειλε σπέκουλα και προπαγάνδα στις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής για να εξυπηρετήσει άλλους σκοπούς και ανέφερε ότι λένε «παρών» γιατί δεν είναι ενιαία η αρχή του νομοσχεδίου.

  «Για ποια αρχή να ψηφίσουμε; Είναι ξεκάθαρες οι θέσεις μας», είπε και πρόσθεσε πως από τα 173 άρθρα, το Κίνημα Αλλαγής ψηφίζει τα 158. Μεταξύ αυτών, είναι τα άρθρα για την αυστηροποίηση των ποινών για όλα τα σεξουαλικά εγκλήματα και την εργασία, την αύξηση του ορίου αποφυλάκισης στα 3/5 αλλά και τη διάταξη για την Παρασκευή και κατοχή εμπρηστικών μηχανισμών.

  Από την πλευρά του ο πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κώστας Σκανδαλίδης σημείωσε. «Δεν κάνουμε αντιπολίτευση της πλάκας, δεν κάνουμε νομικό δογματισμό, ψηφίζουμε παρών επί της αρχής και τις διατάξεις για αυστηροποίηση των σεξουαλικών εγκλημάτων», είπε και συμπλήρωσε πως είναι άλλο αυτό κι άλλο η αυστηροποίηση που απαντά στα κελεύσματα της επικαιρότητας.

  «Οι προσωπικές επιλογές είναι θεμιτές στην πορεία εκλογής νέου Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Οχι όμως όταν αποδυναμώνουν την ενότητα και τη συνοχη της παράταξης» επισήμανε με νόημα ο Μιχάλης Κατρίνης, απευθυνόμενος στον Ανδρέα Λοβέρδο.

  Παράλληλα το μεσημέρι της Πέμπτης η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ εξέδωσε ανακοίνωση σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Διαφωνούμε με το ψευδεπίγραφο δίλημμα: αυστηροποίηση ή εγκληματικότητα, που “λανσάρει” με επικοινωνιακό επιφανειακό τρόπο η κυβέρνηση. Η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και η ασφάλεια για τον πολίτη δεν έρχεται μόνο με ποινές, αλλά με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης. Η χώρα έχει ανάγκη από νέα αντεγκληματική και σωφρονιστική πολιτική. Όχι άλλα μπαλώματα».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ