Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Τι είπε ο Μητσοτάκης στο Bloomberg για την υπόθεση των υποκλοπών και τις σχέσεις με τις ΗΠΑ

  Για «κοινό πρόβλημα της Ευρώπης» με τα παράνομα προγράμματα παρακολουθήσεων και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας «με δημοσιονομική σύνεση», έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg, από τo Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, όπου συμμετέχει στην Διεθνή Διάσκεψη για το κλίμα COP27.

  «Αναγνωρίζω ότι στην Ευρώπη έχουμε θέμα όσον αφορά τις τις παρακολουθήσεις. Το παράνομο λογισμικό δεν είναι μόνον ελληνικό αλλά και ευρωπαϊκό, αλλά επιδιώκω μέσα στον επόμενο μήνα η Ελλάδα να είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα απαγορεύσει τις παράνομες παρακολουθήσεις και τα παράνομα συστήματα παρακολούθησης.

  Έσπευσε δε να συμπληρώσει πως «οτιδήποτε έχει γραφτεί πρόσφατα είναι σφάλμα».

  «Οτιδήποτε κάνουμε θα πρέπει να είναι δημοσιονομικά υγιές»
  «Tα καταφέραμε μόνο και μόνο γιατί συνδυάσαμε υψηλή ανάπτυξη με λογική δημοσιονομική πολιτική», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με το τρίπτυχο οικονομία – ενεργειακή κρίση και ακρίβεια, επισημαίνοντας πως «οτιδήποτε κάνουμε θα πρέπει να είναι δημοσιονομικά υγιές».

  «Δεν θα αλλάξουν οι σχέσεις με τις ΗΠΑ»
  Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του Bloomberg σχετικά με την επιρροή μια ενδεχόμενης αλλαγής στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Οι σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας βρίσκονται σε πάρα πολύ καλό σημείο. Η Ελλάδα είναι στρατηγικός συνεργάτης των Ηνωμένων Πολιτειών σε ένα πολύ σημαντικό και δύσκολο σημείο του κόσμου και δεν πιστεύω ότι αυτό θα αλλάξει».

  «Θέλουμε να γίνουμε εξαγωγέας πράσινης ενέργειας»
  Η Ελλάδα στοχεύει να γίνει βασικός εξαγωγέας πράσινης ενέργειας και συνεργάζεται με την Αίγυπτο κάνοντας σχέδια για κατασκευή υποδομών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και συνδέσεων με την Αφρική, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV.

  «Βραχυπρόθεσμα, η Ελλάδα θα παρατείνει τη χρήση άνθρακα για δύο έως τρία χρόνια, αλλά δεν έχει εγκαταλείψει τα σχέδια να απομακρυνθεί από τα ρυπογόνα ορυκτά καύσιμα», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

  «Θέλουμε να γίνουμε εξαγωγέας πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας στην κεντρική Ευρώπη», είπε ο πρωθυπουργός. «Μιλάμε με τους Αιγύπτιους για ένα υποθαλάσσιο καλώδιο που θα συνδέει την Αφρική με την Ελλάδα και θα μεταφέρει 3GW πράσινης ενέργειας που θα παράγονται από 10 GW εγκατεστημένων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ