Τι έχει να πει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την άποψη Μητσοτάκη που αχρηστεύει τις ΜΕΘ;

Να πάρουν θέση σε σχέση με την «άριστη» άποψη του κ. Μητσοτάκη, ότι είναι περίπου το ίδιο για έναν ασθενή με κορωνοϊό να βρίσκεται διασωληνωμένος είτε εντός είτε εκτός ΜΕΘ ζητεί το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από τον υπουργό και την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, η οποία είναι και γιατρός, καθώς επίσης και από τους επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, την ΟΕΝΓΕ, την ΠΟΕΔΗΝ, την ΕΙΝΑΠ και τους ιατρικούς συλλόγους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Κ. Μητσοτάκης χωρίς στοιχεία αλλά «με ενδείξεις» απάντησε στα πυρά του Αλέξη Τσίπρα που ζήτησε στοιχεία τόσο από τον πρωθυπουργό όσο και από τους αρμόδιους υπουργούς για τους σχεδόν 150 ανθρώπους που βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε ενδείξεις ότι έχουν μεγαλύτερη θνησιμότητα στους ασθενείς αυτούς σε σχέση με εκείνους που είναι σε ΜΕΘ; Δεν έχω τέτοια ένδειξη»

«Με 100 νεκρούς την ημέρα από κορωνοϊό και τη χώρα μας εδώ και τρεις μήνες να κατέχει τη θλιβερή πρωτιά στις ανθρώπινες απώλειες ανά εκατομμύριο πληθυσμού σε όλη τη Δυτική Ευρώπη, ο κ. Μητσοτάκης είπε χθες από το βήμα της Βουλής για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, ότι δεν έχουμε ενδείξεις ότι υπάρχει μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς σε σχέση με αυτούς που βρίσκονται σε κανονικές ΜΕΘ», σχολιάζει το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αξίζει παράλληλα, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έρευνα Ελλήνων επιστημόνων που διήρκησε από τον Απρίλιο του 2016 έως τον Δεκέμβριο του 2018 και αφορά σε 151 ασθενείς, όταν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα σε ΜΕΘ, η θνητότητα για ασθενείς που διασωληνώνονται σε απλούς θαλάμους είναι σχεδόν στο 99%.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;