Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Τις επόμενες ημέρες οι ανακοινώσεις για την επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού

  «Η κυβέρνηση ακολουθεί τις εισηγήσεις των ειδικών για τα σχολεία», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, στέλιος Πέτσας, προσθέτοντας ότι η ανάγκη για testing θα πολλαπλασιαστεί, οπότε θα γίνει «ό,τι είναι δυνατόν για να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι για διεύρυνση των σημείων γιατί το επόμενο διάστημα με τον αριθμό των κρουσμάτων που είναι σε έξαρση, θα χρειαστεί να αποσυμφορήσουμε αυτές τις ουρές».

  Ο κ. Πέτσας, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας την απόφαση να μην τροποποιηθεί το πρωτόκολλο για το κλείσιμο των τμημάτων, υπογράμμισε ότι «αν το ποσοστό μειωθεί από το 50%+1 στο 30%+1 ή και χαμηλότερα μαθηματικά οδηγεί στο κλείσιμο των σχολείων».

  Σχετικά με την πορεία της πανδημίας, ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι είναι ευτύχημα που κυριαρχεί η Όμικρον έναντι της Δέλτα, καθώς φαίνεται πως είναι ηπιότερη. «Αν υπάρξει καθολική επικράτηση της Όμικρον, θα αντέξει και το σύστημα υγείας. Πρέπει όμως να λειτουργήσουμε γρήγορα ώστε να μη δώσουμε χώρο σε άλλες μεταλλάξεις που μπορεί να είναι πιο επικίνδυνες».

  Εκτίμησε πάντως ότι αυτές τις ημέρες θα κορυφωθεί ο αριθμός των λοιμώξεων προσθέτοντας μάλιστα ότι «τα 50.000 κρούσματα νομίζω ότι είναι λίγα».

  Παράλληλα, ο κ. Πέτσας επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους πολίτες από 50 ετών και άνω τονίζοντας ότι τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις. «Η απόφαση να μπουν ηλικιακά κριτήρια στην υποχρεωτικότητα του εμβολίου απέδωσε και ενδεχομένως αν χρειαστεί να χαμηλώσουν κι άλλο τα ηλικιακά όρια. Αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες.» τόνισεε και ξεκαθάρισε ότι το πρόστιμο των 100 ευρώ μηνιαίως για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών θα εφαρμοστεί κανονικά μετά την 16η Ιανουαρίου.

  Για την καταγραφή κρουσμάτων στους εργαζομένους του Δημοσίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι αναμένεται διαταραχή «στην παραγωγική διαδικασία και στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα τις επόμενες δύο εβδομάδες», επισημαίνοντας πάντως πως στόχος της κυβέρνησης είναι να περιοριστούν οι όποιες αναταραχές λόγω κρουσμάτων στους εργαζόμενους στο χαμηλότερο δυνατό.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ