Τεράστιες οι ευθύνες Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη για την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα

Για ιδεολογικές εμμονές με την «καταστολή» και το δόγμα «Νόμος και τάξη» κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ το Μαξίμου και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τους καταλογίζουν ευθύνες ότι αυτή η μονομερής εστίαση οδήγησε στην αποτυχία της κυβέρνησης να θέσει υπό έλεγχο την εγκληματικότητα.

Το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, έδωσε την αφορμή στο κόμμα τη αξιωματικής αντιπολίτευσης να εκθέσει την κυβέρνηση στο συντηρητικό ακροατήριο για το ότι με την πολιτική της διαψεύδει μία ακόμη φορά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Ως εκ τούτου, υπογραμμίζουν, ότι «ο Μητσοτάκης έταξε τάξη και ασφάλεια» αλλά δυο χρόνια μετά τις εκλογές το μόνο που έχει να επιδείξει είναι ξύλο στη νεολαία σε πανεπιστήμια και πλατείες, ενώ «το αίσθημα ανασφάλειας κατακλύζει τη χώρα», λόγω της αύξησης της εγκληματικότητας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να πετύχουν «μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια» στο πλαίσιο της κριτικής προς την κυβέρνηση για την πολιτική δημόσιας τάξης που εφαρμόζει: από τη μία τονίζουν το γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας στην ελληνική κοινωνία παρά το ότι έταξαν πάταξη της εγκληματικότητας, και από την άλλη σπεύδουν να υπογραμμίσουν – δεδομένου ότι η κυβέρνηση επιχειρεί τις τελευταίες μέρες προσέγγιση της νεολαίας – να επισημάνουν ότι όλη η πολιτική που εφαρμόζει το υπουργείο Προ-πο στρέφεται κατά της νεολαίας.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν χαρακτηριστικά: «Είναι σαφές σε καθημερινή βάση πλέον πως η κυβέρνηση αποτυγχάνει ακόμα και στο πεδίο της ασφαλείας που είχε κάνει προεκλογική σημαία. Δεν είναι τυχαίο, αφού έχει προσανατολίσει την ΕΛΑΣ στην καταστολή του «εσωτερικού εχθρού», που τα δυο τελευταία χρόνια δεν είναι άλλος από τη νεολαία. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η σύσταση της ομάδας Δράση με ειδικούς φρουρούς με μόλις ένα μήνα εκπαίδευση, με αποτέλεσμα τα κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας αλλά και λαθών που θέτουν σε κίνδυνο τόσο πολίτες όσο και τους ίδιους τους αστυνομικούς».

Όσο για το θέμα της επικήρυξης των δραστών στα Γλυκά Νερά, κάνουν λόγο για «προσπάθεια της κυβέρνησης να διασκεδάσει επικοινωνιακά τις εντυπώσεις» η οποία όμως προσπάθεια πέφτει στο κενό καθώς μέχρι σήμερα «δεν έχει συλλάβει ούτε έναν για τις μαφιόζικες επιθέσεις μέρα μεσημέρι».

Δεν παραλείπουν δε να στρέψουν τα βέλη τους και προς ορισμένα ΜΜΕ τα οποία, όπως λένε, «προεκλογικά έβλεπαν έκρηξη της εγκληματικότητας από μια κλοπή και τώρα που τα καλάσνικοφ σφυρίζουν και πολίτες δολοφονούνται μέσα στα σπίτια τους, απλά το προσπερνούν, λες και τώρα δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για το γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας».

Το θέμα χθες «σηκώθηκε» ιδιαίτερα καθώς σχολιάστηκε κεντρικά αλλά και σε επίπεδο τομεαρχών. Και οι δύο πλευρές θύμισαν την πρόσφατη υπόθεση της φύλαξης Φουρθιώτη από αστυνομικούς, τη δολοφονία Καραϊβάζ, και τις καταγγελίες Βαξεβάνη για «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος του, προκείμενου να καταδείξουν ότι το έγκλημα στα Γλυκά Νερά δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο και απρόοπτο γεγονός. Αντιθέτως, επιχειρείται να τονιστεί ότι παρατηρείται «τρύπα» στα ζητήματα ασφάλειας ακριβώς λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η αστυνομία με ευθύνη του υπουργού και της πολιτικής που ο τελευταίος εφαρμόζει.

Έτσι το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημείωσε χθες:

«Η τάξη και ασφάλεια του κ. Μητσοτάκη εξαντλείται σε ανάθεση φύλαξης σε μισό αστυνομικό τμήμα τύπων σαν τον κ. Φουρθιώτη, μαφιόζικα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μέρα μεσημέρι και συμβόλαια θανάτου δημοσιογράφων. Η σημερινή φριχτή δολοφονία στα Γλυκά Νερά υπογραμμίζει το αίσθημα ανασφάλειας που κατακλύζει τη χώρα. Η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη ας σταματήσει να αναζητά ευθύνες αλλού και ας αναλάβει επιτέλους τις συνέπειες των επιλογών της».

Επίσης, σε κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρ. Σπίρτζης και Δ. Καλαματιανός, αφού εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια της γυναίκας που δολοφονήθηκε στα Γλυκά νερά, μεταξύ άλλων:

Σημείωσαν ότι «η ασφάλεια του πολίτη αποτελεί, πλέον, ξεχασμένο τομέα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Έκαναν λόγο για «υποστελέχωση των τμημάτων της ΕΛΑΣ για την καταπολέμηση του εγκλήματος και την ασφάλεια των πολιτών», σε σημείο που «δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε οι βάρδιες για την φύλαξη των αστυνομικών τμημάτων», όταν την ίδια ώρα χιλιάδες αστυνομικοί «υπηρετούν στις νέες υπηρεσίες (Δράση, Μαύροι Πάνθηρες, Οδός, κλπ) με στόχο την καταστολή».

Καταλήγοντας, διαπιστώνουν ότι «η ασφάλεια του Πολίτη θυσιάστηκε στην ποδιά των δογματισμών του ‘’Νόμου και της Τάξης’’».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....